Förändring i damlagets organisation

2022.05.09, kl 11:30
AIK Fotboll har idag tagit beslutet att Sportchefen Anne Mäkinen, chefstränaren Maiju Ruotsalainen och assisterande tränaren Scott Swainston får lämna sina respektive roller.

Till och med sommaruppehållet kommer damverksamheten att ledas av Herish Sadi som Tillförordnad sportchef. Nya huvudtränare blir Jesper Björk och Nebojša Novaković med Michael Nilsson som assisterande tränare. Samtliga arbetar sedan tidigare inom AIK Fotboll och påbörjar sina nya arbetsuppgifter per idag.

– Vi har som målsättning i år att etablera oss i OBOS Damallsvenskan vilket också återspeglas i de resurser som tillsatts inför året. Vi kan konstatera att när en fjärdedel av säsongen är spelad ligger vi inte i linje med uppsatta och förväntade resultatmål och därför är vi tvungna att agera. Vi har en rad skickliga tränare och ledare internt och har funnit en bra tillfällig lösning, sedan kommer vi parallellt arbeta med en mer långsiktig lösning. Jag vill också passa på att tacka Anne, Maiju och Scott för deras insatser i verksamheten, säger Manuel Lindberg, VD för AIK Fotboll.

AIK:s nästa match i OBOS Damallsvenskan spelas torsdagen den 12 maj 2022, kl 19:00 då man möter Eskilstuna United DFF på Tunavallen. Nästa hemmamatch spelas måndagen den 16 maj 2022, kl 19:00 då IF Brommapojkarna gästar Skytteholms IP i Solna.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll