Förlust efter två snabba baklängesmål

2021.01.30, kl 17:12
AIK förlorade årets första träningsmatch då man föll med 0-2 mot Vasalunds IF på Friends Arena i Solna efter att gästerna tagit ledningen i den första matchminuten och sedan ökat på till 2-0 innan tio spelade minuter.

Vasalunds IF tog ledningen redan efter 57 spelade sekunder då Elias Durmaz elegant satte bollen i det högra krysset efter att han fått en passning av Mai Traore längs straffområdeslinjen. Drygt åtta minuter senare kom nästa kalldusch för hemmalaget då det nyblivna Superettan-laget ökade på till 2-0 efter att AIK-mittfältaren Ebenezer Ofori nickat bollen till Mai Traore som stod helt fri framför AIK:s mål. Budimir Janošević räddade friläget, men var chanslös på returen som provspelande Isaac Boye petade in i nätet bakom AIK-målvakten. Med fem minuter kvar av den första halvleken drog AIK:s mittback Sotirios Papagiannopoulos på sig sitt andra gula kort inom drygt sju minuter och fick lämna planen. Utvisningen innebar att AIK fick avsluta matchen med endast tio spelare och Vasalunds IF kunde relativt enkelt hålla undan till en rättvis tvåmålsseger.