Fyra spelare lämnar AIK Fotboll

2023.12.26, kl 17:30
Mercy Söderling, Arsema Weldai, Emma Kimell och Rubi Jansson lämnar AIK Fotboll inför säsongen 2024. Samtliga fyra spelare har gått genom AIK:s ungdomsverksamhet och tagit sig till spel med A-laget.

– Jag vill tacka för deras tid i AIK och önskar de all lycka i framtiden. Det är ambitiösa spelare som kommer ta ytterligare steg i sin karriär och jag hoppas vi får se dem här igen, säger AIK Fotbolls sportchef Herish Sadi.

Arsema Weldai började spela i AIK som sjuåring och har gått hela vägen från klubbens flicklag till A-laget. Debuten skedde hemma mot Djurgårdens IF (1–3) i den tredje omgången av Svenska cupen 2020/2021. Arsema spelade under säsongen 2023 fyra matcher i Elitettan. Hon skulle totalt spela tio matcher i den svartgula tröjan.

Mercy Söderling återvände till AIK Fotboll inför säsongen 2023 och gjorde totalt 12 matcher i Elitettan. Tävlingsdebuten kom i cupmötet med Djurgårdens IF som AIK segrade med 2-1 på Skytteholms IP. Debuten i Elitettan skedde i den första omgången mot Trelleborgs FF – när hon i den 70 matchminuten fick agera inhoppare.

Emma Kimell har gått genom AIK Fotbolls F17 och F19-lag innan hon under säsongen 2022 gjorde sin tävlingsdebut med A-laget i hemmamötet med KIF Örebro. Säsongen 2023 har hon varit utlånad till Enskede IK i Division 1 Mellersta. Totalt blev det fem matcher i AIK-tröjan för Emma.

Rubi Jansson började spela med i AIK:s F00-lag i ungdomsakademien innan hon flyttades upp i klubbens F16-lag och sedan i F19-laget. Tävlingsdebuten i A-laget skedde hemma mot Holmalunds IF Alingsås (6–2) på Skytteholms IP 2016. Rubi har haft ett skadedrabbat 2023 och därav inte spelat några matcher i den svartgula tröjan under året. Det blev totalt tolv matcher i den svartgula tröjan.

AIK Fotboll vill tacka för era insatser i klubben och önska ett stort lycka till i framtiden.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll