Henry Atola Meja klar för AIK Fotboll

2021.09.03, kl 20:00
AIK Fotboll är överens med Tusker FC om en transfer av den 19-årige kenyanske landslagsforwarden Henry Atola Meja. Avtalet mellan parterna gäller till och med den 1 september 2026. Spelaren ansluter till sitt nya lag så fort hans arbetstillstånd är beviljat men blir spelklar först i januari 2022 då det svenska transferfönstret öppnar.

Annons:

– Jag är mycket glad över att jag får den här möjligheten. AIK som klubb passar mig perfekt och jag har fått ett jättebra intryck av alla jag träffat. Dessutom är det roligt att få spela tillsammans med Erick (Otieno). Nu ser jag fram emot att få visa vad jag kan inför mina lagkamrater och klubbens supportrar, säger Henry.

– Henry är en talangfull spelare som vi hoppas kunna förädla i vår regi. Vi har tecknat ett långt avtal där vi vill jobba långsiktigt och är väl medvetna om att det är en stor process och en längre acklimatiseringsperiod som väntar, säger sportchef Henrik Jurelius.

Henry Atola Meja föddes den 21 december 2001 i Kakamega i Kenya. Sedan januari 2020 har han tillhört klubben Tusker FC i den kenyanska högstaligan, FKF Premier League. Under den gångna säsongen stod Meja för elva ligamål varav det sista betydde 2–0 i den avslutande omgången mot Bidco United, ett mål som innebar att Tusker FC säkrade den kenyanska ligatiteln för första gången sedan 2016.

I februari 2021 blev Henry för första gången uttagen i förbundskaptenen Jacob Mulees A-landslag. Debuten för ”Harambee Stars” skedde på Venue Nyayo National Stadium i Nairobi den 15 mars 2021 då Kenya tog emot Tanzania i en träningslandskamp. Meja bytte av Lawrence Juma i den 70:e matchminuten i matchen som Kenya vann med 2–1.

Henry Atola Meja är även en del av den landslagstrupp som just nu är samlad för att kvalspela till Världsmästerskapet i Qatar 2022. När Kenya under torsdagen den 2 september 2021 spelade 0–0 hemma mot Uganda blev det dock ingen speltid för Meja som satt hela matchen på avbytarbänken. Hans nya klubbkamrat i AIK, Erick Otieno, spelade hela landskampen. Den 5 september spelas nästa VM-kvalmatch för Kenya, på bortaplan mot Rwanda.

AIK Fotboll hälsar Henry Atola Meja varmt välkommen till klubben.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll