Herrlagets lagkaptener utsedda för 2021

2021.02.18, kl 14:00
I AIK Fotboll är rutinen att chefstränaren utser sin lagkapten och sin assisterande lagkapten inför varje säsong. Precis som de senaste åren är Henok Goitom lagkapten och Sebastian Larsson assisterande lagkapten under 2021.

Annons:

– Henok och Sebastian är två spelare som med sitt ledarskap och hårda arbete personifierar den kulturen som jag vill bygga i laget. De gör alltid sitt yttersta, de vill alltid vinna och de är fantastiska förebilder för både våra yngre och äldre spelare. Det känns tryggt att ha dem som representanter för spelartruppen, säger chefstränaren Bartosz Grzelak.

Henok Goitom tog inför 2019 över lagkaptensbindeln efter Nils-Eric Johansson. Den första matchen i AIK som Henok startade med lagkaptensbindeln på armen var i det allsvenska hemmamötet med IFK Göteborg (1–2) inför 43 713 åskådare på Friends Arena den 26 oktober 2015. Totalt har Henok Goitom hittills startat som lagkapten i 99 tävlingsmatcher för AIK.

Sebastian Larsson har under de senaste två säsongerna varit assisterande lagkapten och han kommer även under 2021 att vara lagkapten i Henok Goitoms eventuella frånvaro. Den första tävlingsmatchen som Sebastian bar lagkaptensbindeln i var den 2 mars 2019 då AIK tog emot Örgryte IS (1–0) i Svenska cupens gruppspel inför 7 875 åskådare på Friends Arena. Totalt har Sebastian Larsson hittills startat som lagkapten i tolv tävlingsmatcher för AIK.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll