Herrlagets lagkaptener utsedda för 2023

2023.02.04, kl 16:30
I AIK Fotboll är rutinen att chefstränaren utser sin lagkapten och sin assisterande lagkapten inför varje säsong. Under 2023 är Alexander Milošević lagkapten och tre spelare kommer att alternera som assisterande lagkapten.

Alexander Milošević tar inför 2023 över lagkaptensbindeln från Sebastian Larsson, efter att varit assisterande lagkapten den senaste säsongen. Den första tävlingsmatchen i AIK som Milo startade med lagkaptensbindeln på vänsterarmen, var i den andra omgången av Svenska cupen 2018/2019 då Gnaget mötte Sandvikens IF (2–0) inför 2 119 åskådare på Jernvallen i Sandviken den 23 augusti 2018. Alexander Milošević gav även AIK ledningen i cupmatchen i den 29:e matchminuten. Rasmus Lindkvist lyfte in bollen från vänsterkanten och i andraläget fångade Denni Avdić upp bollen i straffområdet, spelade Heradi Rashidi som förlängde vidare till Alexander Milošević som drog till och bollen gick via den närmaste, högra stolpen in i nätet bakom målvakten Tim Markström.

Totalt har Alexander Milošević hittills startat som lagkapten i tre tävlingsmatcher för AIK. De övriga två matcherna med lagkaptensbindeln på armen gjorde han borta mot IF Elfsborg (4–2) den 29 november 2021 och borta mot Degerfors IF (1–1) den 26 juni 2022.

Chefstränare Andreas Brännström har namngett tre spelare som kommer att alternera som assisterande lagkapten, beroende på bland annat skador och avstängningar, och någon av dem kommer vara lagkapten i Alexander Milošević eventuella frånvaro. De tre spelarna är Bilal Hussein, Sotirios Papagiannopoulos och Kristoffer Nordfeldt.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll