Inbjuden spelare på plats

2020.01.29, kl 13:55
Under perioden 29 januari - 18 februari 2020 har AIK Fotboll bjudit in den 18-årige forwarden Suffian Kalokoh från Sierra Leone och han anlände till Karlberg under onsdagen.

– Vi har fått möjligheten att titta på Suffian i vår verksamhet under en lite längre period än normalt och det tror vi är bra med tanke på hans unga ålder och att han inte varit i Europa tidigare. Han har egenskaper som intresserar oss och har gjort en del mål i Premier League i Sierra Leone. Det ska bli kul att lära känna honom bättre och spännande att se honom i träning med oss, säger AIK Fotbolls scoutingchef Tobias Ackerman.

18-årige Suffian Kalokoh, född den 22 december 2001, kommer att delta i A-truppens dagliga verksamhet och åker med både på det miniläger som genomförs i Sundsvall (29-31 januari) samt på träningslägret i Marbella, Spanien (7-16 februari). Suffian är idag utlånad till Bo Rangers FC från AIK Freetong och debuterade i Sierra Leones A-landslag under hösten 2019 och har nu spelat två A-landskamper. Bo Rangers FC ligger på sjätte plats i Sierra Leone National Premier League efter sju spelade omgångar och Suffian Kalokoh är med sina tre gjorda mål i delad ledning i skytteligan.

Debuten för Sierra Leone skedde den 13 november 2019 i kvalspelet till Africa Cup of Nations, hemma mot Lesotho (1–1) på Siaka Stevens stadium i huvudstaden Freetown. Suffian Kalokoh startade då matchen under förbundskaptenen Sellas Tettehs ledning och ersattes av Mohamed Buya Turay i den 56:e matchminuten.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll