Ingen fortsättning för Johan Blomberg

2017.11.21, kl 17:58
AIK Fotboll och Johan Blomberg har under 2017 fört diskussioner om en förlängning av det avtal som löper ut efter säsongen. Det står nu klart att det inte blir någon gemensam fortsättning för parterna under 2018.

– Vår önskan var att komma överens och den ambitionen upplever jag att vi delat med Johan i förhandlingsprocessen. Sedan har det till slut visat sig att vi inte kan matcha det äventyr som nu ligger framför honom och hans familj. Johan har burit AIK-tröjan med den äran och har representerat klubben på ett föredömligt sätt under sina tre år i AIK, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Jag vill tacka mina lagkamrater, ledarteamet, supportrar och alla runtomkring AIK Fotboll för tre fantastiska år. Det var ett otroligt svårt beslut att ta, men jag och min familj väljer att fortsätta våra liv på annat håll. Jag har under mina tre år burit AIK-tröjan med stolthet och hoppas få möjligheten att bära den igen i framtiden. Jag önskar klubben all lycka till kommande säsong, säger Johan Blomberg.

30-årige Johan Blomberg, född den 14 juni 1987 i Lund, inledde sitt seniorspelande i moderklubben Lunds BK där han spelade 2007 och 2008 då klubben befann sig i Division 2 Södra Götaland. 2009 bytte han hemadress och spenderade sammanlagt tre säsonger med Ängelholms FF i Superettan. 2012 gick flyttlasset norrut då han skrev på för Halmstads BK. Under sin första säsong i klubben var han med och tog HBK upp i Allsvenskan och under sina två allsvenska säsonger på Örjans vall spelade han sammanlagt 59 allsvenska matcher och svarade för elva mål samt sju målgivande passningar. Två av målen kom mot AIK på Friends Arena.

AIK Fotboll kom den 4 november 2014 överens med Johan Blomberg om ett treårsavtal som sträckte sig över 2017. Debuten för AIK skedde den 21 februari 2015, mot Landskrona BoIS (4–0) på Grimsta IP i Svenska cupens gruppspel. Blomberg spelade hela matchen som högermittfältare i en 4-3-3-uppställning och missade en straffspark i den nionde minuten, men svarade sedan för två målgivande passningar i storsegern. Det första målet för AIK kom den 6 april 2015, hemma mot sina forna lagkamrater i Halmstads BK (2–1) i Allsvenskan. Johan gjorde då 2–0, framspelad av Panajotis Dimitriadis, i den 71:a minuten.

Sammanlagt blev det 108 tävlingsmatcher, tio mål och 22 målgivande passningar för Johan Blomberg i AIK-tröjan och han lämnar klubben med tre allsvenska medaljer, två stora silver och ett litet silver.

Johan Blombergs nya klubb blir Colorado Rapids, hemmahörande i Commerce City som är en nordlig förort till Denver. Hemmamatcherna spelas på Dick’s Sporting Goods Park som öppnade 2007 och arenan har en publikkapacitet på 18 061 åskådare. Klubben grundades den 6 juni 1995 och var därmed en av originalklubbarna i Major League Soccer (MLS). 2010 vann man MLS Cup efter att på BMO Field i Toronto ha finalbesegrat FC Dallas med 2-1 efter förlängning. 2017 slutade man på 20:e plats i MLS och hade ett publiksnitt på 15 322 åskådare.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019