Kampanj AIK - Falkenbergs FF - insamlingsinitiativ AIK Tifo

2019.05.13, kl 13:01
AIK Fotboll vill vara en inkluderande klubb samtidigt som vi vill uppmuntra supporterkulturen och locka fler folk till våra matcher. Här följer en redogörelse kring en kampanj till matchen mot Falkenberg där vi försöker uppfylla alla tre delar.

Det är med lätta steg vi AIK:are tar oss till jobb och skolor idag. Fotbollen är ju sådan, vi lever med den och resultatet får ofta styra våra känslor och humör.

Men det är inte bara spelet på planen som gör att svartgula hjärtan fylls av stolthet. Vid inmarschen utspelade sig ett helt fantastiskt tifo som ett resultat av hundratals, kanske tusentals, timmar som frivilliga supportrar lagt ned för att stärka banden mellan spelare och läktare, mellan gräs och betong. Det är något som, minst lika mycket som vårt resultat, får våra huvuden att bäras extra högt idag. Och något som vi inom AIK Fotboll vill hylla.

Insamlingen
Till hemmamatchen mot Falkenbergs FF vill AIK Fotboll visa sin uppskattning för den levande supporterkulturen som frodas på våra läktare – år efter år. Vi gör det genom att skänka 10 kr av varje kampanjbiljett till AIK Tifo. Samtidigt vill vi bejaka att tifon ska upplevas på plats. Det är inte något som har sitt liv i sociala medier, i samtal på jobb eller skola, i en tavla på en vägg. Utan det är på fotbollsläktaren som tifo har sitt hem. Det är hit man får komma för att få se och bli berörd på riktigt. Att känna den elektriska stämningen från läktarplats är någonting helt annat än att se en film eller en bild. Det vill vi manifestera. Därför skänker vi endast pengar från de biljetter som faktiskt nyttjas till matchen.

En inkluderande kampanj
Det finns många skäl till att gå och se AIK spela fotboll, men det finns säkerligen skäl till varför man inte gör det – även om man vill. Hinder i vardagen som gör det svårt att ta sig till matchen. Många av dessa kan vi tyvärr inte göra någonting åt, men det finns en tröskel vi kan sänka. Priset.

Vi sänker därför priset till 75 kr på samtliga läktarsektioner till matchen mot Falkenbergs FF!* Vi gör det inte för att vi måste – utan för att vi vill vara inkluderande. Vi vill att alla ska få möjligheten till att uppleva AIK på riktigt. Vi kan inte göra allt, men kan vi bidra till att det blir lite enklare så vill vi göra det.

Årligt initiativ
Redan nu tror och hoppas vi på att den här aktiviteten, eller kampanjen om man så vill, är här för att stanna. Kan vi genomföra ett årligt insamlingsinitiativ i samband med en hemmamatch per år stärker vi banden mellan klubben och våra fantastiska supportrar. AIK är inte en enhet. Det är en levande organism där olika delar är beroende av varandra för att överleva.

Det här är vårt sätt att visa det.

Text: Fredrik Söderberg

Här kan du se hur du går tillväga för att köpa en kampanjbiljett steg-för-steg:

*) Gäller ej Lounge Access eller övriga premiumbiljetter.

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll