Kristoffer Nordfeldt till AIK Fotboll

2021.08.09, kl 17:00
AIK Fotboll är överens med det svenska landslagets 32-årige målvakt Kristoffer Nordfeldt om ett korttidsavtal som sträcker sig till och med den 31 december 2021. Nordfeldt har spelat 14 A-landskamper för Sverige och var uttagen till sommarens EM-trupp. Han ansluter omgående till verksamheten på Karlberg och kommer att spela i tröja nummer 15.

Annons:

– Det har, som alla vet, under en längre tid varit en osäker situation gällande målvaktssituationen i och med Jakob Haugaards långvariga skada där det ännu är osäkert exakt när han kan vara tillbaka i matchspel igen. Vi är därför både glada och stolta över att meriterade Kristoffer Nordfeldt idag valt att skriva på för AIK och vara tillgänglig för matchtruppen under resten av säsongen. Kristoffer är en mycket bra och rutinerad målvakt som visat det både nationellt och internationellt och vi ser fram emot att få välkomna honom till Karlberg för att börja jobba med Kenny, Budimir och Jakob samt det övriga teamet, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

– Det känns givetvis jättebra att vi tillsammans kunde hitta en lösning för resten av säsongen. Tillsammans mot guld, säger Kristoffer Nordfeldt.

32-årige Kristoffer Nordfeldt, född fredagen den 23 juni 1989, har spelat seniorfotboll med moderklubben IF Brommapojkarna, nederländska SC Heerenveen, walesiska Swansea City AFC och turkiska Gençlerbirligi SK. Kristoffer har spelat 14 A-landskamper för Sverige, den senaste i VM-kvalet borta mot Kosovo (3–0) den 28 mars 2021. När Sverige under sommarens EM-turnering vann gruppen och tog sig vidare till åttondelsfinal satt han på bänken i samtliga fyra matcher. Kristoffer har även representerat Sverige i 16 U21-landskamper och fyra U19-landskamper.

AIK Fotboll väntar nu på besked från Svenska Fotbollförbundet gällande när Kristoffer är registrerad samt spelklar och då fullt uttagningsbar till matchspel för chefstränaren Bartosz Grzelak. En längre presentation av Kristoffer Nordfeldt kommer senare här på AIK Fotbolls hemsida.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll