Långsiktig satsning för talangförening

2023.01.13, kl 14:00
AIK Fotboll har som ambition att utöka möjligheter till matchmiljö och har därför registrerat föreningen AIK Solna FK för seriespel på seniornivå.

AIK Solna FK grundades 2020 i syfte att erbjuda nationellt seriespel för klubbens ungdomslag inom åldersspannet 15-19 år och som inte tillhör någon av de två akademierna. Inför säsongen 2023 har AIK Fotboll även registrerat ett seniorlag med start i division sju.

– Satsningen är långsiktig. Syftet är att spela upp laget till division ett för att därefter erbjuda en alternativ matchmiljö för truppspelare som en del av klubbens låneprogram. Men redan vid spel i division fyra kommer vi att kunna erbjuda våra NIU-elever A-lagsspel vilket stärker utvecklingen för våra akademispelare, säger Fredrik Söderberg, vice klubbdirektör i AIK Fotboll.

Parallellt med registreringen av AIK Solna FK arbetar klubben för att förstärka låneprogram och föreningssamarbeten.

– Vi tror på att ett väl fungerande låneprogram kommer att vara en faktor för framtida sportsliga resultat. För närvarande har vi samverkan med ett flertal föreningar för utlåning av spelare, både på så kallad lista som för individuella lösningar för längre perioder. Vi är också i samtal med föreningar med A-lagsverksamhet högre upp i seriesystemet för ett närmare samarbete där vi kan få en lite mer kontrollerad miljö för vissa spelare som tillhör AIK Fotboll, men som av en eller annan anledning skulle gynnas av att spela fotboll kontinuerligt i en annan förening, fortsätter Söderberg.

Satsningen på AIK Solna FK kommer framöver att omfatta både dam- och herrverksamhet även om registreringen för 2023 är ett herrlag. Det operativa ansvaret för AIK Solna FK hanteras av klubbens föreningskoordinator Roger Wikström.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll