Lawlaw Nazeri till AIK Fotboll

2022.12.14, kl 19:00
AIK Fotboll och Lawlaw Nazeri skriver ett tvåårskontrakt. 23-åringen kommer senast från Älvsjö AIK FF i Elitettan.
– Hon kommer bidra med egenskaper vi inte haft innan, säger sportchef Herish Sadi.

– Lalle, som hon kallas, är den naturliga vänsterfotade backen vi sökt under lång tid. Väldigt skicklig med boll och gillar att delta offensivt. Hon kommer bidra med egenskaper vi inte haft innan. I ett lag som börjar ta form nu ser vi henne som en given konkurrent på vänsterpositionerna, säger AIK Fotbolls sportchef Herish Sadi.

– AIK är en fin och stor klubb. Det känns som det finns bra förutsättningar. Jag vill bara att vi ska vinna serien och komma upp i Damallsvenskan igen, säger Lawlaw Nazeri.

Lawlaw Nazeri är född den 27 juli 1999 i Jordbro i Stockholm och började som 11-åring spela fotboll i IFK Haninge. 2013 bytte hon klubbadress och fortsatte sin ungdomskarriär i Tyresö FF. Efter fem år i juniorverksamheten gjorde hon 2017 sin A-lagsdebut och spelade tolv matcher i Division 1 under säsongen. Även 2018 ägnade hon i Tyresö FF och stod under sin andra säsong för tre mål på 15 matcher när laget slutade på en tredjeplats i seriespelet.

Efter en tid av provträningar valde den vänsterfotade mittfältaren att 2019 skriva på för Hammarby IF i Elitettan. Under sina två säsonger hos de grönvita gjorde hon totalt 24 matcher, varav fyra från start. Under den tiden spelade hon sju matcher i F19 Allsvenskan och stod då för fyra gjorda mål.

Som 21-åring valde Lawlaw att ta klivet från Hammarby IF till Bollstanäs SK. Under 2021 spelade hon 19 matcher i Elitettan och hade ett facit på fyra mål. I samband med att BSK hamnat på en sistaplats i serien tog hon flytten till seriekonkurrenten Älvsjö AIK. Här startade hon åtta matcher och gjorde fem inhopp i Elitettan 2022.

Välkommen till AIK Fotboll, Lawlaw!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll