Loreta Kullashi till Eskilstuna United DFF

2017.07.21, kl 14:00
AIK Fotboll är överens med Eskilstuna United DFF om en omedelbar övergång av forwarden Loreta Kullashi.

– Det är glädjande att Loreta får chansen i en så etablerad damallsvensk förening som Eskilstuna United är. Det visar att vår verksamhet i AIK har en bra utbildning av spelare från flickakademi till seniorverksamhet. Jag önskar henne stort lycka till med sin fortsatta fotbollsutveckling. Vi ser i och med detta över vår spelarsituation med vår ambition att även vi ska kunna vara ett damallsvenskt lag framöver, säger Christer Lundin, chefstränare och sportchef för AIK Fotbolls damlag.

– Jag har haft en bra tid i AIK och jag skulle vilja tacka alla spelare, ledare och supportrar. Samtidigt är det nu dags för mig att ta nya steg i min fotbollskarriär genom att spela i Damallsvenskan, vilket jag ser väldigt mycket fram emot. Jag önskar AIK all lycka i framtiden, säger Loreta Kullashi.

18-åriga Loreta Kullashi, född den 20 maj 1999 i Helsingfors, inledde sitt fotbollsspelande i moderklubben Snöstorp Nyhem FF från Halmstad och kom till AIK under sommaren 2011. Hon spelade sex matcher för AIK i Damallsvenskan 2015. A-lagsdebuten i AIK skedde den 29 mars 2015 borta mot Umeå IK FF (0–1 efter förlängning) i Svenska cupens åttondelsfinal då hon spelade från start och ersattes av Emelie Johansson i den 105:e minuten.

Den 8 januari 2016 meddelade AIK Fotboll att man var överens med Loreta Kullashi om ett kontrakt för resten av säsongen. Det första tävlingsmålet kom den 24 februari 2016 borta mot Bollstanäs SK (4–0) i Svenska cupens åttondelsfinal. Loreta gav då AIK ledningen med 1–0 i den 48:e minuten efter att ha slagit in returen på Matilda Rosqvists ribbskott och det blev ytterligare två mål i matchen på Bollstanäs IP. I hemmamatchen mot Kungsbacka DFF (5–1) den 18 juni 2016 noterade hon sitt andra hattrick för AIK då hon svarade för 1–0, 3–0 och 4–1. I hemmamatchen mot Holmalunds IF Alingsås (6–2) den 3 september 2016 noterade hon sitt tredje hattrick för AIK då hon svarade för 1–0, 4–0 och 6–1.

Under säsongen 2016 spelade hon 23 tävlingsmatcher, varav 22 från start och svarade för 20 mål och fem målgivande passningar. Hon vann den interna skytteligan i Elitettan med sina 15 gjorda mål vilket gav en delad sjätteplats i Eliettans skytteliga. I januari 2017 var hon och besökte Manchester City Women FC som spelar i FA Women’s Super League.  Under säsongen 2017 med AIK i Elitettan har hon spelat tolv matcher och leder den interna skytteligan med sina nio fullträffar. Kullashi har spelat två U23-landskamper, elva U19-landskamper samt elva U17-landskamper och svarat för sammanlagt 13 mål.

Det blev sammanlagt 44 tävlingsmatcher för Loreta Kullashi i AIK-tröjan och hon svarade för 29 mål och åtta målgivande passningar i dessa matcher. AIK Fotboll vill tacka Loreta Kullashi för tiden i klubben och önskar henne lycka till i framtiden.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll