Lucas Forsberg till AIK Fotboll

2021.02.22, kl 19:00
AIK Fotboll är överens med Sollentuna FK och den 17-årige högerbacken Lucas Forsberg om en transfer av spelaren och han ansluter omgående till AIK Fotboll. Avtalet mellan parterna sträcker sig till och med den 31 december 2023.

Annons:

– Lucas är en ung spelare med viss seniorerfarenhet, han är högerfotad och offensivt balanserad. Utgångspositionen är till höger, men han har även spelat till vänster i backlinjen. Det ska bli väldigt intressant att följa hans utveckling i AIK, säger AIK Fotbolls sportchef Henrik Jurelius.

– Det är en stor ära att få möjligheten att utvecklas som fotbollsspelare i AIK. Jag är väldigt stolt över att få tillhöra denna klubb, det har alltid varit en stor dröm sedan jag var liten. Direkt när jag hörde om AIK:s intresse var det ingen tvekan om att det var hit jag ville gå. Jag ser fram emot att få spela framför alla supportrar och sätta igång med att arbeta tillsammans med laget, säger Lucas Forsberg.

Lucas Forsberg, född onsdagen den 21 maj 2003 på Danderyds sjukhus, norr om Stockholm, och uppväxt i Vaxmora (Sollentuna), inledde som sexåring sitt fotbollsspelande i moderklubben Sollentuna FK. Lucas gick hela vägen från ungdomsfotboll, via juniorfotboll till A-lagsfotboll i klubben.

A-lagsdebuten för Sollentuna FK skedde i gruppspelet av Svenska cupen 2019/2020 då man mötte Västerås SK FK (0–4) på Iver Arena i Västerås den 7 mars 2020. Lucas inledde på bänken i tröja nummer 12 under ledning av huvudtränaren, och före detta AIK-spelaren, Christer Mattiasson och ersatte Eyasu Alemayehu i den 83:e matchminuten. Debuten i Ettan Norra skedde i seriepremiären hemma mot Gefle IF FF (1–2) på Sollentunavallen den 14 juni 2020 då han startade matchen innan han byttes ut i den 84:e matchminuten. Den 23 september 2020 svarade han för sitt första mål för Sollentuna BK då de mötte Gefle IF FF (2–6) inför 50 åskådare på Gavlevallen i Gävle, målet kom i den 24:e matchminuten och betydde 1–1.

Det blev sammanlagt 19 matcher, varav 13 från start, i Ettan Norra då Sollentuna FK slutade trea i tabellen, nio poäng efter seriesegrarna Vasalunds IF och två poäng efter tvåan IF Brommapojkarna. Lucas noterades för ett mål och två gula kort. Han spelade även tre matcher, varav två från start, i Svenska cupen under året. 2019 och 2020 spelade Lucas även med Sollentunas P19-lag och P17-lag som båda spelade i Division 1-serien och i Ligacupen.

I mars 2019 kallades Lucas och 65 andra talanger till ett läger i Vinnarhallen på Bosön med det svenska P16/03-landslaget, under ledning av förbundskaptenen Roger Franzén, där han bland annat hade sällskap av AIK-spelaren Yasin Ayari som under 2020 och 2021 tränat och spelat träningsmatcher med herrlaget.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll