Mads Døhr Thychosen klar för AIK Fotboll

2023.06.30, kl 10:00
AIK Fotboll värvar Mads Døhr Thychosen. Den 26-åriga försvararen kommer senast från spel med FC Midtjylland och det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2025. Mads ansluter till AIK:s träningsverksamhet per omgående och klubben arbetar på att få honom spelklar då transferfönstret öppnar i början av juli.

Annons:

– Vi är väldigt glada över att Mads väljer AIK. Han har erfarenhet från viktiga matcher både i Europa och från ligaspel i Danmark. Det är en spelare som både kan spela på kanterna men också som mittförsvarare. Han kommer dessutom kunna bidra till en bra träningskultur, säger AIK Fotbolls sportchef Thomas Berntsen.

– AIK är en storklubb i Sverige. Supportrarna, arenan och ambitionerna i klubben stämmer överens med vad jag vill. Jag är glad att vara här och ser fram emot att sätta i gång, säger Mads Thychosen.

Mads Døhr Thychosen föddes den 27 juni 1997 i Vejle Danmark. Knappa tre år gammal började han spela fotboll i Vinding Sportforening, men valde som elvaårig att ta steget till Vejle BK. I oktober 2013 – blott 16 år gammal – gjorde han sin debutmatch och blev därmed den yngste spelaren någonsin att representera klubbens A-lag. Tidigare under året hade Mads rest till italienska Verona för att spela Ferolli Cup med den engelska klubben Arsenal FC:s ungdomslag. I december samma år fick han åter chansen då han blev inbjuden till att träna med Londonklubben.

Säsongen 2014 skrev han på ett treårskontrakt med FC Midtjyllands ungdomsakademi, där det till en början blev spel med klubbens P19-lag. Debuten i A-lagströjan gjorde han däremot redan i oktober 2015, då han blev inbytt i bortamötet med Bröndby IF. Hösten 2016 skrev han på ett A-lagskontrakt för de kommande fem säsongerna. Mellan 2015–2019 gjorde Mads totalt 31 framträdanden i FC Midtjylland och blev cupmästare 2018. Efter sparsamt med speltid blev han under 2017 utlånad till ligakonkurrenten AC Horsens. 17 ligamatcher och två cupmatcher blev slutfacit där.

Inför säsongen 2019 valde Thychosen att skriva ett fyraårskontrakt med FC Nordsjælland. I augusti samma höst gjorde han sin debut i klubben och stod för ett av målen när laget vann mot Odense BK. 75 matcher, tre mål och åtta målgivande passningar blev hans facit mellan säsongerna 2019–2022. Under vinterfönstret 2022 stod det klart att Mads återvänder till FC Midtjylland. Sedan dess har han gjort 53 matcher och bland annat spelat Europa League, Champions League-kval och Europa Conference League med klubben.

Mads är uppvuxen i en fotbollsfamilj. Hans mamma är den före detta landslagsspelaren Annette Thychosen och hans pappa Lars Døhr spelade för Vejle BK. Hans morbror, Steen Thychosen samt kusinerna Oliver och Jacob – har samtliga varit fotbollsspelare på elitnivå. Mads har representerat U16-, U17-, U18-, U19-, U20- och U21-landslaget i Danmark.

Text: Filip Wiklund

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll