Magni Fannberg ny utvecklingschef i AIK Fotboll

2019.03.12, kl 12:00
Processen i att rekrytera en ny utvecklingschef i pojkakademin är avslutad i och med att AIK Fotboll och Magni Fannberg har slutit ett avtal med varandra som innebär att Magni lämnar norska SK Brann från Bergen och ansluter till AIK Fotboll som utvecklingschef.

39-årige Magni Fannberg har en bakgrund som fotbollstränare i hemlandet Island innan flytten gick till Sverige och IF Brommapojkarna 2009. I BP var Magni ungdomstränare fram till 2015 då han ledde herrlaget i Superettan. Från 2016 har han verkat som utvecklingschef i den norska klubben SK Brann.

– Vi är väldigt glada över att ha landat en rekrytering av Magni till pojkakademin. Vi satte tidigt upp en kompetensprofil och tittade samtidigt över såväl arbetsbeskrivningen för funktionen och tog oss an de delar som tillfället erbjöd att skruva lite på. Redan i den initiala rekryteringen framstod Magni som rätt, något som vi blivit än mer övertygade av under den process som varit. Nu ser vi fram emot en period där han får lära känna AIK Fotboll bättre och sätta sig in i de pågående utvecklingsprocesserna i klubben, säger Akademichef Johannes Wiklund.

– Det känns fantastiskt kul och stimulerande att få vara med och driva utvecklingsarbetet i Sveriges bästa och största fotbollsklubb. Jag känner mig väldigt stolt och kommer att göra mitt bästa för att bidra till utveckling i en redan fantastiskt spännande miljö, säger Magni Fannberg.

Magni Fannberg påbörjar sitt uppdrag i AIK Fotboll den 1 juli 2019.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll