Michelle Rojas Flores ansluter till AIK Fotboll

2022.11.30, kl 11:00
AIK Fotboll och Michelle Rojas Flores är överens om ett tvåårskontrakt. Den 25-åriga anfallaren kommer senast från spel med Sundsvalls DFF i Elitettan och har sin fotbollsbakgrund i IF Brommapojkarna.

– Det känns riktigt roligt och spännande. Av Stockholmslagen är det AIK jag alltid har haft ögonen på. Jag ser verkligen fram emot nästa säsong, säger Michelle till AIK+.

– Michelle kommer in med en spets som är annorlunda, något vi saknat. Det finns delar i hennes spel som jag tycker behövs i AIK. Hon kan bryta mönster och överraska. Med de egenskaperna och den kravställningen vi har kan detta bli riktigt bra, säger AIK Fotbolls sportchef Herish Sadi.

Michelle Rojas Flores är född den 7 mars 1997 och inledde sin fotbollskarriär i Brommapojkarna IF. Från ungdomsleden tog hon sig upp till A-lagsverksamheten och som 17-åring gjorde Michelle sin seniordebut. 2014 gjorde hon totalt 22 matcher för BP i Elitettan. Under efterkommande säsong valde Michelle att lämna BP för spel med seriekonkurrenten Bollstanäs SK. På 26 spelade matcher stod hon för åtta gjorda mål, samtidigt som laget åkte ur Elitettan. Trots att laget föll i seriesystemet blev det fortsatt spel i Bollstanäs SK. Under sin andra säsong i klubben startade hon samtliga 22 matcher och stod för 13 mål.

Inför säsongen 2017 valde Michelle att återvända till Brommapojkarna IF. Under comeback-säsongen blev åtta mål på tolv spelade matcher. 2018 blev en än bättre säsong för såväl laget som Michelle. BP vann kvalet till Elitettan och avancemanget kröntes med en skytteligaseger efter att ha hittat nätet 19 gånger på de 20 spelade matcherna. Fördelat på efterföljande tre säsonger (2019, 2020 och 2021) gjorde hon 21 mål i BP-tröjan. Inför säsongen 2022 gick flyttlasset norrut, till Sundsvalls DFF. Med fem gjorda mål blev hon lagets näst bästa målskytt när laget hamnade på en tiondeplats i Elitettan 2022.

Varmt välkommen till AIK Fotboll, Michelle!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll