Misstänkt coronafall i AIK Fotbolls herrlag

2020.03.18, kl 22:16
Under onsdagseftermiddagen har misstanke om coronavirus i AIK Fotbolls herrlag meddelats från klubbens läkare då samtliga kända symptom har bekräftats. Konsekvensen av detta är att samtliga spelare och ledare på Karlberg nu är beordrade i karantän.

De spelare som uppvisar symptom får träningsförbud medan övriga fortsatt tränar individuellt och detta kommer att fortsätta fram tills den 1 april 2020. Bedömning gällande ytterligare restriktioner eller lättnader kommer dagligen att ske av AIK Fotbolls medicinska team.

– AIK Fotboll tar detta på största möjliga allvar och spelartruppen har högsta prioritet. Beslutet om karantän handlar om stoppa smittspridningen i den mån som det går. Samhället i stort har inte resurser att hantera en kraftig smittspridning. Vi är en fotbollsklubb med begränsad organisation så självklart slår det hårt mot oss att detta nu händer. Vi är fast beslutna att hantera situationen på bästa möjliga sätt,, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

AIK Fotboll ger under onsdagskvällen inga ytterligare kommentarer i ärendet. Sportchef Björn Wesström finns tillgänglig för media efter kl 11:00 under torsdagen.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll