Monica Hagström klar för AIK Fotboll

2023.01.08, kl 14:00
AIK Fotboll och Monica Hagström är överens om ett tvåårskontrakt. Den 22-åriga finska mittfältaren kommer senast från spel med Åland United där hon tillbringat de fyra senaste säsongerna.

– Vi har sökt en mittfältare som är noggrann i sitt passningsspel och som kan bidra mer offensivt. Monica har alltid en en tanke bakom det hon gör på planen och det ska bli riktigt kul att se henne i AIK, säger AIK Fotbolls sportchef Herish Sadi

– Jag är stolt över att få representera en storklubb som AIK. Jag ser fram emot att säsongen ska sätta i gång och vill ge allt för att hjälpa laget att ta klivet tillbaka till Damallsvenskan, säger Monica Hagström.

Monica Hagström föddes den 20 augusti 2000 i Kannus, Finland, och började som sjuåring spela fotboll i Gamlakarleby Bollklubb (GBK). Här ägnade hon hela sin ungdomskarriär för att vid 14-års ålder göra sin seniordebut. I debutmatchen mot FC Hertta blev Monica målskytt och därefter utsedd till matchens bästa spelare. Det blev totalt fyra säsonger i GBK:s A-lag innan flyttlasset gick till Sverige och Umeå IK inför säsongen 2018. Det blev endast en match i Elitettan för Monica under säsongen och valde inför 2019 i stället att återvända till Finland.

Den 29 november 2018 presenterades Monica av Åland United i den finska högstaligan. Här ägnade hon kommande fyra säsonger och noterades för elva mål på totalt 79 matcher. Laget blev under säsongen 2020 finska mästare och kvalificerade sig för kval till Women’s Champions League 2021. Monica startade med tröjnummer 10 den första kvalmatchen mot det rumänska laget U Olimpia Cluj. Efter en 4–0-seger föll laget i den andra kvalrundan mot FC Servette från Schweiz (1–0).

Monica har representerat de finska ungdomslandslagen från U16 till U23-åldern och har däribland spelat kval till F19-EM 2019. Utöver sin ordinarie fotbollskarriär har hon spelat futsal med FC YPA.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll