Nu kallar vi på den saknade generationen igen!

2017.07.12, kl 10:39
Den 13 augusti 2017 är det dags igen. Pensionärsmatchen 2016 blev en stor succé och i hemmamatchen mot Athletic FC Eskilstuna bjuder AIK Fotboll återigen in "den saknade generationen".

AIK Fotboll har under åren fått mycket beröm för sitt arbete med att lyfta fram familjer och ungdomar som viktiga och bärande punkter i sin verksamhet. Därtill har klubben ofta medverkat och initierat en rad olika sociala projekt som syftat till att man kan följa sitt ursprung som den Allmänna Idrottsklubben.

Inför den allsvenska matchen mot Gefle IF FF 2016 valde man att kalla på en i klubbens tycke bortglömd generation, nämligen pensionärer. Ett initiativ som fick extremt stor uppmärksamhet såväl i Sverige som internationellt. Nu tar vi ett andra spadtag för att etablera en redan uppskattad tradition. Uppropet 2017 manar fortsatt till att lyfta fram en äldre generation AIK:are och fotbollsintresserade.

”Vår familjeläktare har länge varit Sveriges största och är oerhört viktig för att bjuda in barn och ungdomar till AIK, men vi får aldrig glömma bort den generation som gjort oss till vad vi är idag. Just därför känns det här initiativet självklart.”, säger Mikael Ahlerup, VD för AIK Fotboll.

När AIK tar emot Athletic FC Eskilstuna på Friends Arena den 13 augusti, kl 15:00 kommer arrangemanget att präglas av en hyllning till en generation AIK:are som idag inte syns lika frekvent på läktarna. Med kaffe & mazarin, orkester och värdskap vill AIK Fotboll fortsätta att hylla de grå tinningarnas charm.

Lennart Johansson, den tidigare UEFA-basen och AIK:s hedersordförande, välkomnar den nya traditionen. ”Vi är många som levt med AIK hela vårt liv men som av olika anledningar inte kan ta oss till arenan idag. Det betyder inte att vi bryr oss mindre om AIK. Bara att vi kanske har lite svårare att röra oss eller resa.”, säger Lennart Johansson.

För att locka pensionärer till matchen erbjuds fri entré till alla pensionärer där man hänvisas till att hämta sin biljett i AIK Shop på Dalvägen 30 i Solna från och med idag klockan 13:30. AIK Shop håller öppet vardagar, kl 10:00–18:00 och lördagar samt matchdagar, kl 10:00–16:00.

AIK Fotboll uppmanar nu också sina supportrar och årskortsinnehavare att ta armkrok med en AIK:are som av olika anledningar inte går lika ofta på matcher. För mer information www.aikbiljett.se.

För mer information kontakta
Daniel Norlander, Service Manager AIK Fotboll
daniel.norlander@aik.se

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll