Ny årskortsdesign för säsongen 2020

2019.10.07, kl 17:00
En säsong är sällan den andra lik – så varför ska årskorten vara det?

Även om kulan är fortfarande i luften och vi befinner oss mitt uppe i den spännande upplösningen av årets fotbollsallsvenska, är planeringen inför nästa säsong redan långt gången.

En nyhet som AIK Fotboll nu kan presentera är att årskortet från och med 2020 kommer att få sig en ny skepnad för varje ny säsong. Detta till skillnad från de senaste åren då kortet har haft en generisk utformning med klubbemblemet på en helsvart bakgrund.

Årskort_2020_CardDesign_01

Så här ser årskortet för säsongen 2020 ut.

Bakgrunden till utseendet av årskortet 2020:
“Kulan i luften!”. Följer du AIK Fotboll i våra sociala kanaler har du säkert redan sett bilden på den smokingklädde spelaren i hög hatt som med klacken kickar sin boll över axeln. I bakgrunden avlossar en annan AIK-spelare ett pressat vristskott inför fullsatta läktare.

Bakom teckningen står Jan-Erik Garland (1905-1988). I AIK-tröjan vann Jan-Erik bland annat SM-guld i bandy 1931, men för den breda allmänheten gjorde han sig ett större namn under signaturen “Rit-Ola”, som han använde i sin yrkesroll som sportjournalist och tecknare. I AIK-kretsar är Jan-Erik för evigt inskriven i historien sedan han på 1930-talet myntade begreppet “smokinglirare”. Årskortet för säsongen 2020 är AIK Fotbolls sätt att hylla och hedra minnet av Jan-Erik “Rit-Ola” Garland.

För att få tillgång till årskortet, vare sig om du förnyar ditt nuvarande från säsongen 2019 eller köper ett nytt, är kostnaden 75 SEK. Självklart kan du som hellre vill behålla ditt befintliga årskort förnya och återanvända detta utan någon tilläggskostnad.

För priser och information om årskorten 2020 – följ den här länken. Just nu kan du som redan är årskortsinnehavare förnya din befintliga plats alternativt byta till någon annan ledig plats (gäller oavsett kategori). Nyförsäljningen startar den 11 november.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll