Ny assisterande tränare till herrlaget

2021.11.10, kl 16:00
AIK Fotboll har anställt 26-årige Martin Falk som assisterande tränare i klubbens herrlag. Martin kommer senast från Sandvikens IF där han under 2021 varit tränare för deras herrlag i Ettan Norra.

Annons:

– Martin är en noggrann och skicklig tränare och har under 2021 fått visa upp att han är en av de mest spännande unga tränarna i landet, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

– Rekryteringen av Martin Falk till AIK som assisterande tränare i A-laget går i linje med strategin från U till A. Martin uppvisar ett ledarskap som skänker AIK energi och en kompetens som stärker tränarkonstellationens arbete med spelarutveckling. Han bär de säregna värdena som slår vakt om vår historia av att fostra egna tränare, och allra viktigast om vår framtid, säger Peter Wennberg, teknisk direktör för herrlaget.

– Jag är otroligt stolt över att vara tillbaka i AIK. Min intention redan när jag lämnade akademin för Sandviken, var att samla på mig erfarenhet på seniornivå för att en dag kunna återvända till AIK. Det ska bli väldigt roligt och utvecklande att få jobba i ett så skickligt ledarteam, under ledning av Bartosz. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa AIK till nya framgångar, och fortsätta utveckla en miljö där våra egenfostrade spelare kan få dansa in på Friends och få fira med Norra, säger Martin Falk.

26-årige Martin Falk, född tisdagen den 28 mars 1995 på Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan och uppvuxen i Brålanda i Dalsland, inledde sin idrottskarriär som bandymålvakt i moderklubben IFK Vänersborg och fortsatte sedan till Sandvikens AIK där han, som en av Sveriges största bandytalanger, gick hela vägen till deras herrlag i Elitserien. Våren 2016 meddelade Martin att han avslutade bandykarriären, trots ett år kvar på kontraktet, för att istället satsa på fotbollen som tränare. På meritlistan hade han som bandyspelare SM-guld med Sandvikens AIK, VM-guld med U21-landslaget och två SM-guld med Sandvikens AIK samt IFK Vänersborg i J20.

Han inledde i Sandvikens IF som tränare för P16-laget och skötte även videoanalysen för herrarnas A-lag som 2016 spelade i Division 2 Norrland, en serie som man även vann. Vintern 2016 blev det comeback som bandyspelare då AIK Bandy skrev ett kontrakt med honom för spel i Division 1 Östra. I augusti 2017 lämnade Martin Falk Sandvikens IF:s P17-lag och flyttade till Västmanland och Västerås där han blev tränare för U15-laget i Västerås SK. Under 2018 var han tränare för VSK:s U16/U17-lag. Det blev i januari 2018 även klart med att han spelade bandy med Västerås SK i Elitserien då man slutade på fjärde plats i grundserien innan man slogs ut av Villa Lidköping BK med 1–3 i matcher i kvartsfinalen.

I december 2018 lockade AIK Fotbolls Ungdomsakademi och Martin Falk ersatte Sebastian Borg som huvudtränare i AIK U16. Efter två år i AIK Fotboll meddelade Sandvikens IF den 4 december 2020 att man gjort klart med Martin som tränare för deras herrlag. Han anställdes först som assisterande tränare till Per Olsson, men efter att tränarveteranen värvats av allsvenska Halmstads BK så valde Sandvikens IF att utse Martin Falk till ny chefstränare för herrlaget som under 2021 spelar i Ettan Norra. Sandvikens IF ligger efter 28 spelade omgångar på en fjärdeplats i tabellen och har ännu möjligheten att ta en kvalplats till Superettan bakom seriesegrarna IF Brommapojkarna, men man behöver hjälp med andra resultat.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll