Ny gräsmatta till matchen mot Östersunds FK

2021.10.31, kl 15:21
I lördags morse meddelade Friends Arenas driftoperatör Stockholm Live att den nuvarande gräsmattan kommer att bytas inför hemmamatchen mot Östersunds FK söndagen den 7 november. Beskedet föregås av en längre diskussion om gräsmattans beskaffenhet och välkomnas naturligtvis av klubben.

Annons:

Sedan hemmamatchen mot IFK Norrköping FK har AIK Fotboll varit tydliga med att gräsmattan inte håller den kvalitet som kan förväntas av vår nationalarena eller ger laget bäst sportsliga förutsättningar i en minst sagt utsatt allsvensk slutspurt. Därför mottogs beskedet att gräsmattan kommer att bytas inför hemmamatchen mot Östersunds FK den 7 november med glädje.

I vårt hyresavtal stipuleras tydligt att AIK Fotbolls underlag ska vara av naturgräs. Däremot saknas en tydlig kvalitetskontroll och beskrivning för i vilket läge underlaget inte bedöms vara av tillräcklig kvalitet. Någon direkt konsekvens framgår inte heller enligt avtalet vilket gör att det juridiskt är svårt för båda parter att förhålla sig till en konkret hantering av underlaget. Att byta gräsmatta är kostsamt och att vår arenaoperatör ändå väljer att ta ett sådant beslut utan att det sker på avtalsmässiga grunder vittnar om självinsikt och god förståelse för AIK Fotbolls behov och verksamhet. Vi vill därför rikta vårt tack till Stockholm Live för god samverkan och beslutsamhet i den här frågan.

På grund av annan verksamhet under den sista delen av november står det sedan tidigare klart att det även kommer att vara en helt ny gräsmatta inför AIK Fotbolls avslutande hemmamatch mot IK Sirius IK lördagen den 4 december.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll