Ny klubbdirektör för AIK Fotboll

2021.10.25, kl 22:25
Manuel Lindberg har utsetts till ny klubbdirektör för AIK Fotboll och VD för AIK Fotboll AB. Manuel är sedan 2019 klubbdirektör i IF Brommapojkarna och har en lång erfarenhet från befattningar som VD. Rollen som klubbdirektör utses av AIK Fotbolls styrelse.

– I Manuel Lindberg får vi en trygg och erfaren person som kan leda AIK Fotboll till nästa nivå. Manuel har rätt erfarenhet med en blandning av förtroendeuppdrag inom idrott och fotboll samt även från kommersiell affärsutveckling. Vi har haft en gedigen och systematisk rekryteringsprocess med många mycket starka kandidater, säger Robert Falck, styrelseordförande i AIK Fotboll.

– Jag är oerhört glad och hedrad över att få komma till Allmänna Idrottsklubben. Jag ser fram emot att få leda arbetet med att utveckla AIK Fotboll till att bli ännu bättre, såväl utanför som på fotbollsplanen. AIK Fotboll är en viktig samhällsaktör och jag ser en stor potential i att utveckla klubben både vad gäller elit- och breddverksamheten, säger Manuel Lindberg.

48-årige Manuel Lindberg, född den 11 oktober 1973, efterträder Björn Wesström som den 24 juni 2021 meddelade att han vid det kommande årsskiftet lämnar AIK Fotboll. Manuel Lindberg tillträder sin nya tjänst under det första kvartalet 2022. Han har sedan hösten 2019 arbetat som klubbdirektör i IF Brommapojkarna och innan det var han VD för Tourism Group International samt koncernchef för norskägda Amesto Translations.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll