Ny provspelare på plats

2024.01.29, kl 13:37
AIK Fotboll har bjudit in 17-årige Stanley Wilson från den kenyanska klubben FC Kariobangi Sharks till ett provspel med klubben under det kommande träningslägret i spanska Marbella.

– Stanley Wilson är en talangfull central mittfältare som jobbar hårt och AIK Fotbolls scoutingteam har sett honom på plats nere i Kenya för ett par månader sedan. Stanley kommer åka med laget till Marbella för att vi ska kunna se honom på nära håll i vår verksamhet, säger herrlagets sportchef Thomas Berntsen.

17-årige Stanley Wilson, född den 21 augusti 2006 i Nakuru i Kenya, tillhör den kenyanska klubben FC Kariobangi Sharks dit han värvades från Darajani Gogo FC. Under landslagsuppehållet i september 2023 togs han ut till det kenyanska landslaget av den turkiske förbundskaptenen Engin Fırat och han satt den 12 september 2023 på bänken i mötet med Sydsudan (0–1) på Moi International Sports Centre i Kasarani, Kenya. I samma matchtrupp var AIK-spelarna Erick Otieno och Collins Sichenje även med.

Herrtruppen flyger till Marbella under måndagen den 29 januari 2024 och vänder hem till Stockholm igen lördagen den 10 februari 2024. Under träningslägret kommer en mängd träningspass att genomföras och AIK kommer även att spela två inbokade träningsmatcher mot FK TSC Backa Topola (3/2) och Sarpsborg 08 FF (9/2). Provspelaren Emmanuel Gono från Liberia, som var på plats under lägret i Portugal, kommer även att vara på plats under det kommande lägret i Marbella.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll