Olivia Lindstedt och AIK Fotboll förlänger låneavtalet

2023.02.07, kl 11:30
AIK Fotboll, Olivia Lindstedt och FC Rosengård är överens om att förlänga låneavtalet. Olivia kom till AIK i augusti 2022 och gjorde åtta matcher för laget i Damallsvenskan. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2023.

– Olivia gjorde avtryck under förra säsongen och var en av våra bättre spelare mot slutet. Jag ville ha kvar henne och hon ville samma sak. Denna lösning är positiv både för oss och för henne, säger AIK Fotbolls sportchef Herish Sadi.

– Det känns otroligt bra att vara tillbaka i AIK. Jag ser fram emot säsongen och göra allt för att ta oss tillbaka till Damallsvenskan, säger Olivia Lindstedt.

21-åriga Olivia Lindstedt, född onsdagen den 23 maj 2001, inledde sin fotbollskarriär i Glumslövs FF med hennes pappa Peter som ledare för laget. Inför säsongen 2019 började hon spela för FC Rosengårds F19-lag, där hon stod för tolv mål på 14 matcher under sin första säsong i Malmöklubben. Olivia fick i den tredje omgången av OBOS Damallsvenskan 2019 sitta på bänken för första gången med FC Rosengårds A-lag i bortamatchen mot KIF Örebro DFF som slutade 0-4, där Olivia inte fick någon speltid under matchen. Debuten för FC Rosengårds A-lag kom istället den 8:e september 2019 i kvalet till Svenska cupen gruppspel 2020 borta mot Dösjöbro IF. Matchen slutade med en 5-0-vinst för FC Rosengård där Olivia spelade hela matchen och gjorde mål i den 49:e matchminuten.

Månaden efter studenten i juni 2020, skrev Olivia sitt första A-lagskontrakt med de regerande mästarna FC Rosengård. Den 8 november 2020 kom debuten i OBOS Damallsvenskan, efter att Olivia blivit inbytt istället för Caroline Seger i den 89:e matchminuten i 0-3-segern borta mot Piteå IF.

I början av 2021 flyttade Olivia till Florida, USA, för att spela för universitetslaget, Florida Gulf Coast Eagles, under säsongen. Olivia startade alla 18 matcher och stod för ett mål och tre assist under sin tid i staterna. Inför 2022 flyttade Olivia tillbaka till Malmö för spel i FC Rosengård, där hon under OBOS Damallsvenskan 2022 har suttit på bänken i elva matcher, varav två gånger blivit inbytt.

Den tionde augusti 2022 kommunicerade AIK Fotboll att man kommit överens med Olivia och FC Rosengård gällande ett lån. Hon hann spela åtta matcher under hösten och noterades för ett mål. Detta kom i hemmaderbyt mot Djurgårdens IF som slutade 4-2 till blåränderna.

Olivia har även representerat Sverige i två F19-landskamper och tre F17-landskamper.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll