Peter Wennberg ny tillförordnad chefstränare

2022.10.18, kl 18:30
Den 19 augusti 2022 meddelade AIK Fotboll att Henok Goitom tar rollen som tillförordnad chefstränare för klubbens herrlag efter Bartosz Grzelak. Då Henok Goitom inte innehar UEFA PRO Licence fick han dispens under 60 dagar från tillsättandet, denna dispens har nu löpt ut. Peter Wennberg kommer från och med den 18 oktober 2022 vara tillförordnad chefstränare för AIK Fotbolls herrlag.

Annons:

– Peter Wennberg har varit en del av tränarteamet på Karlberg tidigare och har i sin roll i AIK Fotboll under hela året varit nära verksamheten, så det här blir en väldigt naturlig övergång, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

– När klubb, ledare och spelare efterfrågar mig så är det givet att stämpla in och ge allt för laget. I och med relationer till miljö, ledare och spelare så är det ingen startsträcka till det korta uppdraget, säger Peter Wennberg.

Peter Wennberg innehar UEFA PRO Licence och kliver under de fyra sista allsvenska omgångarna in som ny ansvarig från och med tisdagen den 18 oktober 2022 och Henok Goitom blir assisterande tränare. Anledningen till att Peter Wennberg inte klev in som tillförordnad chefstränare från början var för att han då ansvarade för saker kopplade till sin roll som teknisk direktör i AIK Fotboll. Idag har klubben säkerställt att dessa arbetsuppgifter temporärt fördelats ut på befintlig personal så att de uppgifterna kan drivas vidare enligt plan för verksamheten.

Peter Wennberg har varit nära laget och ledarteamet på Karlberg under Henok Goitoms tid som tillförordnad chefstränare och har sedan Henok tillträdde i AIK Fotbolls akademi verkat i en mentorsroll för honom. Peter Wennberg kommer därmed att vara tillförordnad chefstränare i matcherna; AIK – BK Häcken, IFK Göteborg – AIK, Mjällby AIF – AIK och AIK – IF Elfsborg. Rekryteringsprocessen gällande rollen som chefstränare för klubbens herrlag pågår framgent enligt plan.

Elitlicensens krav för huvudtränare
3.2.1 Med huvudtränare avses nedan den person som har det sportsliga huvudansvaret för A-lagets fotbollsverksamhet vilket innebär att leda och samordna övrig tränarpersonals arbete, ansvara för säsongsplanering, matchcoachning och laguttagningar. För Allsvenskan och Superettan samt OBOS Damallsvenskan gäller följande A-kriterium:

3.2.2.Huvudansvarig tränare ska inneha en giltig UEFA PRO Licence, eller ha påbörjat utbildningen för UEFA PRO Licence, eller inneha annan motsvarande licens utfärdad av annan konfederation under FIFA. Senast den 15 november året före aktuellt licensår ska aktuell tränaruppgift per den dagen finnas Licensnämnden tillhanda.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll