Peter Wennberg till U18-landslaget

2019.01.18, kl 12:00
Efter lite mer än tio år i klubben är det nu klart att utvecklingschef Peter Wennberg lämnar AIK Fotbolls ungdomsakademi för att bli förbundskapten för det svenska U18-landslaget.

Peter Wennberg kom till AIK Fotboll i slutet av 2008. Han har varit tränare för pojk- och juniorlag och chefstränare inom ungdomsakademin fram till 2016 då han under två år var assisterande tränare i AIK A. Från januari 2018 har Peter verkat som utvecklingschef inom AIK Fotbolls ungdomsakademi. Som utvecklingschef i AIK Ungdomsfotboll satt han även med i sportråd U samt i sportråd A/U tillsammans med Björn Wesström, Rikard Norling, Bartosz Grzelak, Elie Mineirji och Leif Karlsson. Den 1 februari 2019 blir han ny förbundskapten för Sveriges U19-landslag.

– Jag tror att alla som känner mig vet om min kärlek till AIK och förstår hur känslosamt det blir att lämna något som jag varit en del av i varje andetag så länge. Just nu är jag bara evigt tacksam för att fått arbetat för alla AIK:are i över tio fantastiska år. Jag har varje dag försökt vaktslå klubbens värderingar, hedra dess historia och samtidigt utvecklat fotbollen till att vara underhållande och framgångsrik. Det är svårt att finna tillräckliga ord som uttrycker den stolthet och glädje som jag känner när jag blickar bakåt över den tid som har varit. Så många människor har berikat mig, så mycket intryck, så mycket känslor, så otroligt många timmars hantverk. Tack för möjligheten. Det krävdes något alldeles extra för att lämna AIK och när landslaget kallar så kommer man. Att få representera sitt land i ett spel som man älskar är väldigt speciellt och hedersamt. Jag ser fram emot möjligheten att arbeta med andra mycket kompetenta människor och bidra till utvecklingen av svensk fotboll på en internationell scen, säger Peter Wennberg.

– Peter har varit i AIK Fotboll i tio år och han var 2009 med och startade ungdomsakademin. Han har i hög grad bidragit till den positiva utvecklingen under sin tid i klubben, som tränare för olika ungdomslag, assisterande tränare i AIK A och inte minst som utvecklingschef under det senaste året där han har lagt grunden för en långsiktigt hållbar utveckling av spelare och tränare inom AIK Ungdomsfotboll.

Vi gratulerar SvFF till ett klokt val till uppdraget som förbundskapten för U19-landslaget vilket innebär att Peters kompetens kommer att påverka än fler spelares utveckling samtidigt som det bekräftar kvaliteten på de tränare som finns i AIK Fotboll, säger Leif Karlsson, sportchef AIK Ungdomsfotboll.

AIK Fotboll tackar Peter för tiden i klubben och önskar honom lycka till i det kommande arbetet med det svenska U18-landslaget.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019