Polisen sänker kapaciteten på Norra stå till 2 500 - AIK Fotboll överklagar

2019.10.28, kl 16:01
Polisen har nu skriftligen bekräftat att kapaciteten på Norra stå sänks till 2 500 i matchen mot GIF Sundsvall. För första gången har därmed AIK Fotboll fått en kapacitetsneddragning som överstiger antalet sålda biljetter till matchen.

Ca 3 000 biljetter är sålda till Norra stå i matchen mot GIF Sundsvall. Biljetterna var slut redan innan Polisen kommunicerade att en påföljd vid händelser under matchen mot Örebro SK skulle innebära en kapacitetsneddragning till den sista matchen mot GIF Sundsvall. Nu har Polisen fastställt sitt beslut. Skälen anges vara nyttjande av pyroteknik, att supportrar står i utrymningstrappor samt svårigheter att ingripa på plats.

AIK Fotboll kommer att överklaga beslutet och har tagit extern juridisk hjälp för att genomföra överklagan. För första gången har därmed en kapacitetsneddragning i enighet med Polisens applicering av den s k åtgärdstrappan överstigit antalet sålda biljetter. AIK Fotboll skulle enligt verkställt beslut behöva återbetala 500 biljettköpare vilket motsvarar en summa om 75 000 SEK. I tillägg är AIK Fotboll starkt kritiska till att 500 av våra supportrar hindras att gå på fotboll till den sektionen man köpt biljett utan att det föreligger någon individuell bestraffning (d v s tillträdesförbud eller dylikt).

AIK Fotboll återkommer löpande i ärendet.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll