2017.07.03, kl 16:16

Rasmus Lindkvist klar för AIK Fotboll

AIK Fotboll är överens med Rasmus Lindkvist och den norska klubben Vålerenga IF om en transfer för spelaren. Kontraktet mellan AIK Fotboll och Rasmus Lindkvist gäller från och med den 3 juli 2017 till och med den 31 december 2020.

– Rasmus har en offensiv skicklighet som vi ser tillför truppen ett verktyg som vi har sökt efter i vänster wingbacksposition. Hans naturliga vänsterfot och hans snabbhet kommer att utveckla vårat sätt att spela, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Efter snart fyra bra år i Norge så känns det kul att återvända till Stockholm och få representera AIK. Jag ser fram emot att få hjälpa klubben att vinna så många titlar som möjligt och längtar redan till min debut inför supportrarna, säger Rasmus Lindkvist.

27-årige Rasmus Lindkvist, född den 16 maj 1990 i Stockholm och uppväxt i Botkyrka, började spela fotboll i moderklubben Alby IF innan han tog steget till IF Brommapojkarna där han bland annat var med och vann Gothia cup. Efter åren i BP följde fyra säsonger i Djurgårdens juniorlag där han spelade i Juniorallsvenskan och även med U21-laget. Inför säsongen 2009 lånades Rasmus Lindkvist ut till Skellefteå FF som spelade i Division 1 Norra. Debuten skedde i premiären borta mot Gröndals IK (1–1) den 19 april 2009 då han spelade hela matchen på Aspuddens IP. Det blev 18 matcher, varav samtliga från start, för Skellefteå FF i serien. Den sista matchen för säsongen som han spelade var borta mot Valsta Syrianska IK i den 21:a omgången då han efter en skada byttes ut i den 38:e minuten.

2010 spelade Rasmus Lindkvist med Dalkurd FF i Division 1 Norra. Debuten skedde i premiären hemma mot Västerås SK FK (0–0) den 17 april 2010 då han byttes in i den 70:e minuten inför 765 åskådare på Domnarvsvallen. Det blev sammanlagt tre säsonger i Borlänge med Dalkurd FF och han spelade 58 tävlingsmatcher, varav 56 från start, för dem. Den 6 december 2012 meddelade Östersunds FK att man var överens med Rasmus Lindkvist om ett treårskontrakt inför klubbens första år i Superettan. Debuten för ÖFK skedde i premiären hemma mot Assyriska FF (1–1) den 6 april 2013 då han spelade hela matchen inför 3 457 åskådare på Jämtkraft Arena. Östersunds FK slutade på tionde plats i tabellen och Rasmus Lindkvist spelade sammanlagt 27 matcher, varav 26 från start, i Superettan och svarade för tre mål och sju målgivande passningar. Det blev dessutom ett inhopp i Svenska cupen då ÖFK besegrade Vänersborgs IF med 5–0 på bortaplan.

Den 21 januari 2014 meddelade Vålerenga IF från Oslo i Norge att man var överens med Östersunds FK om en övergång för Rasmus Lindkvist och parterna kom överens om ett avtal som sträckte sig över 2016 och senare förlängdes till och med 2017. Debuten för Vålerenga IF skedde i seriepremiären borta mot Molde FK (0–2) den 28 mars 2014 då han startade som vänsterforward i en 4-3-3-uppställning innan han byttes ut i den 76:e minuten inför 8 875 åskådare på Aker Stadion. Det första målet kom en vecka senare, hemma på Ullevaal Stadion mot FK Bodø/Glimt (3–1), då han med ett vänsterskott efter en fast situation sköt in 2–1-målet i den 79:e minuten.

Under Rasmus Lindkvists tre färdigspelade säsonger slutade Vålerenga IF på sjätte, sjunde och tionde plats i Tippeligaen och ligger i år efter 15 spelade omgångar på sjätte plats. Han spelade 85 tävlingsmatcher för VIF, varav 75 från start, och svarade för 10 mål och 16 målgivande passningar. 2016 utsågs han till Årets spelare i Vålerenga IF efter en omröstning av supportrarna. Rasmus Lindkvist är 183 cm lång och väger 74 kg. AIK Fotboll hälsar Rasmus Lindkvist välkommen till klubben.

Biljetterbjudande ”Nyförvärv” inför AIK – IFK Norrköping FK
AIK Fotboll kommer inför den nästa hemmamatchen i Allsvenskan med ett biljetterbjudande som innebär att det på samtliga sektioner, förutom långsida på läktare 1 och kaffe/kaka, erbjuds ett “2 för 1-alternativ”. Erbjudandet gäller för hemmamatchen mot IFK Norrköping FK och är ett begränsat antal biljetter där det är ”först till kvarn” som gäller. Då matchen spelas efter att transferfönstret öppnat så är nyförvärven uttagningsbara. Biljetter till matchen köps enklast via denna sida och skriv vid köp av “2 för 1” in koden 592026.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019

Sök på AIK Fotboll