Sophia Redenstrand lämnar AIK Fotboll

2020.12.03, kl 13:00
Efter nio år i klubben väljer Sophia Redenstrand att lämna AIK Fotboll för att söka nya utmaningar. Det blev sammanlagt 58 tävlingsmatcher för henne i A-laget.

– Jag är oerhört tacksam för alla år som jag har fått tillbringa i AIK. Det är en stolthet att kunna gått från ungdomsleden ända till A-laget och få bära den svartgula tröjan. Jag vill tacka alla i AIK för den otroliga resan som vi gjort, spelare, ledare, organisation och supportrar. Tack för den här tiden, säger Sophia Redenstrand.

Sophia Redenstrand, född den 25 januari 2001, började spela fotboll i moderklubben IF Brommapojkarna och kom som elvaåring till AIK Fotboll där hon inledde med att spela med klubbens 00-lag. Sophia debuterade för damlaget i Elitettan, borta mot Asarums IF FK (1–1) inför 306 åskådare på Asarums IP 27 maj 2018 då hon byttes in i den 75:e matchminuten. Det blev under 2020 spel i AIK:s samtliga 29 tävlingsmatcher, varav 27 från start, för Sophia då klubben vann Elitettan och avancerade till OBOS Damallsvenskan. Sammanlagt blev det 58 tävlingsmatcher för henne i AIK-tröjan och hon svarade för tolv mål och 23 målgivande passningar.

AIK Fotboll tackar Sophia för tiden i klubben och önskar henne lycka till i sin framtida karriär.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll