Sportslig organisation för damverksamheten 2023

2022.12.15, kl 12:00
I maj 2022 tillträdde Herish Sadi som tf sportchef, Jesper Björk och Nebojsa Novakovic som tf chefstränare samt Michael Nilsson som tf assisterande tränare för AIK Fotbolls damlag. Nedan presenteras en uppdatering av den sportsliga organisationen för damlaget samt vilka roller respektive ledare fortsättningsvis kommer att inneha. I tillägg välkomnar vi Zinar Spindari och Henrik Söderlund som nya ledare till AIK Fotboll.

AIK Fotboll har valt att tillsätta Herish Sadi i rollen som sport- och akademichef för dam- och flickverksamheten. Den nya rollen innebär ett övergripande ansvar för både klubbens representationslag och flickakademin – ett resultat av den sportsliga strategin att bygga elitverksamheten med egenfostrade spelare som grund. Herish har tidigare haft rollen som tf sportchef dam kombinerat med sin roll som akademichef.

– Herish visade tidigt att han har en tydlig idé med hur han vill bedriva verksamheten och han har också levererat utifrån de planer som lagts fram. Han har gått från klarhet till klarhet och vi är väldigt nöjda med att han också vill fortsätta i rollen som sport- och akademichef, säger Fredrik Söderberg, vice VD AIK Fotboll.

– Jag är glad och stolt över att klubben väljer att ge mig detta förtroende. Redan från start har jag känt att det finns en enorm potential i den här verksamheten och jag ser fram emot att vi ska ta oss an 2023 med full energi och revanschlust, säger Herish Sadi.

Jesper Björk tilldelas uppdraget som chefstränare för AIK Fotbolls representationslag. Det nya uppdraget gäller för säsongen 2023 med option för 2024.
– Med Jesper har vi fått in ett ledarskap som både utvecklar spelare och skapar energi och glädje i truppen. Vi har ett stort förtroende för Jesper och det ska bli spännande att se vad han och övriga teamet kan prestera från start med en färdig trupp och en ordentlig försäsong, säger Herish Sadi.

– För mig är det både en ära och en utmaning att få förtroendet att arbeta med laget den kommande säsongen. Vi har någonting stort och bra på gång och jag är stolt över att få vara en del av klubbens satsning. Jag ser väldigt mycket fram emot 2023, säger Jesper Björk.

Zinar Spindari och Henrik Söderlund är de som kommer att assistera Jesper Björk den kommande säsongen. Zinar Spindari har tidigare arbetat i AIK Fotbolls flickakademi och kommer närmast från en roll som ansvarig tränare för Boo FF:s damlag, där han ledde laget till kval till Elitettan. Henrik Söderlund kommer närmast från en tjänst som ansvarig huvudtränare för Älta IF:s damlag och har även en bakgrund som assisterande tränare i Älvsjö AIK:s damlag under klubbens avancemang till Elitettan. Uppdragen gäller för säsongen 2023.

– Zinars styrka ligger i att vara en pådrivande kraft och kommer att vara en aktiv del i matchcoachningen. Henrik har en bakgrund som analytiker och kommer därför att bära detta ansvar i tränargruppen. I dessa båda har vi fått in perfekta komplement till Jesper och vi går in i säsongen med en mycket engagerad och kompetent tränarstab, säger Herish Sadi.

– Det är en stor utmaning att få vara en del av AIK Fotbolls organisation den kommande säsongen. Det jag har sett av laget och staben är riktigt bra och jag är full av entusiasm för att starta upp 2023 med AIK Fotboll, säger Zinar Spindari.

– Att få arbeta med en trupp med så pass hög kvalitet som denna kommer att vara rejält utmanande och roligt. Att få tillhöra en så stor klubb som AIK Fotboll kommer att vara en ära. Jag ser väldigt mycket fram emot att få sätta igång arbetet med den kommande säsongen tillsammans med spelare och övriga ledare, säger Henrik Söderlund.

Det står också klart att Nebojsa Novakovic och Michael Nilsson återgår till sina ordinarie roller inom AIK Fotbolls sportsliga organisation.
– Nebojsa och Michael har under den gångna säsongen bidragit till att öka både professionalism och intensiteten. Deras avtryck är att vi kommer ännu bättre rustade inför 2023. Jag är oerhört tacksam över deras insatser för damverksamheten och glad över att vi även fortsättningsvis kommer att ha båda kvar i klubben, säger Herish Sadi.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll