Stort tack för derbyfesten

2018.09.25, kl 14:53
AIK Fotboll vill tacka dig för att du var på plats på derbymatchen i söndags. Du var en del av en historisk händelse för AIK Fotboll och för svensk fotboll. Tillsammans noterade vi under söndagseftermiddagen vår största publiksiffra någonsin på hemmaplan då 49 034 åskådare var på plats för att se Gnaget besegra Hammarby med 1–0. Vi noterade också den överlägset högsta publiksiffran i allsvensk fotboll under modern tid. Det kommer alla vi som var på plats alltid ha gemensamt med varandra i framtiden.

Men det vi framför allt vill tacka för, är på vilket sätt som du var med och bidrog till stämningen och inramningen på arenan samt det tålamod som du visade vilket gjorde att det mesta fungerade smidigt runt ett av de största evenemang som gått av stapeln på Friends Arena, oavsett kategori.

Att arrangera ett evenemang för nästan 50 000 personer är en enorm utmaning för vår relativt lilla organisation som kräver noga planering i flera månader innan evenemanget och där flera parter måste samverka både innan, under och efter matchen. 50 000 personer är som en medelstor kommuns samtliga invånare, i detta fall samlade i en och samma byggnad under drygt två timmar där vi även kastar in en ganska stor dos spänning, passion, glädje och för en del sorg. Vi är därför glada över att en överväldigande majoritet verkar ha haft en härlig upplevelse tillsammans med oss och på ett så smidigt sätt som möjligt lyckades ta sig både till och från arenan. Vi är lite extra glada över att tusentals barnfamiljer besökte våra familjeaktiviteter innan matchen och sedan fick se en match med en sprakande inramning och ett rafflande slut. Framtidens AIK:are är mycket viktiga för oss.

Vi har trots detta inga illusioner om allt var perfekt. Vi tror att en del besökare hade det lite mer besvärligt att ta sig hem och att det tog tid att komma iväg från arenaområdet. Vi är även medvetna om att det kan ha varit köer till olika typer av service inne på arenan och så vidare. Men vi VET att ni visade ett stort tålamod trots detta och vi VET att vi kommer fortsätta att satsa stenhårt på att utveckla våra arrangerade fotbollsmatcher till Sveriges bästa arrangemang för fotbollssupportrar av alla sorter och åldrar.

AIK Fotboll vill även passa på att tacka Stockholm Live, Arenabolaget i Solna AB, Hammarby, Polisen i Solna, Räddningstjänsten, MTR, Arriva, Mall of Scandinavia, Solna stad, alla volontärer som bidrog till att vi kunde genomföra arrangemanget och sist, men inte minst ett stort tack till AIK:s organiserade supportergrupper för ett mycket gott samarbete innan, under och efter matchen.

Varma hälsningar, och vi hoppas att återse dig igen när vi i en ny viktig match möter Örebro SK hemma på Friends Arena söndagen den 7 oktober 2018.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll