Svartgula fonden – ett stöd för AIK Fotbolls samhällsengagemang

2023.08.11, kl 17:00
AIK Fotboll är så mycket för så många. Det är laget som springer in på Friends Arena. Det är Norra ståplats ekande sånger. Det är världens vackraste emblem, en knatteträning i minusgrader, folkölsbaren på Skytteholms IP.

Vi är en fotbollsklubb och som företrädare för världens största folkrörelse är det också en självklarhet att vi har en påverkan på väldigt många människor. I vår verksamhet, på våra läktare och som ambassadörer i samhället.

AIK Fotbolls värdegrund heter AIK-Stilen. Den är en riktlinje för hur de spelare och ledare som är aktiva i vår förening ska uppföra sig mot sina lagkamrater, ledare, motståndare och domare. AIK-Stilen bygger på en ömsesidig respekt för andra människor. I all sin enkelhet är den väldigt lätt att applicera på andra ställen i samhället – i skolan, hemma eller inom det kollektiva.

Med AIK-Stilen och vår egen verksamhet som grund vill AIK Fotboll verka för att vara en god samhällsaktör. Våra ledord är att börja inifrån oss själva. AIK Fotboll är ett tvärsnitt av samhället i stort och precis som att de goda krafter som en stor gemenskap bygger på, finns här så har även vi vår del av de problem samhället står inför. Därför ser vi alltid till att utgå ifrån oss själva i de initiativ vi tar oss för.

Det finns fler orsaker till detta. För det första är det på rent sportsliga grunder. En spelare som känner sig trygg i sin träningsmiljö eller på väg till och från träningen presterar bättre. En spelare som får råd om en god kosthållning eller hjälp att sköta sin skola presterar bättre. En spelare som inte behöver ta emot hot eller trakasserier på nätet eller i appar presterar bättre. En spelare som får stöd med verktyg mot psykisk ohälsa presterar bättre. AIK Fotbolls kärnverksamhet är att utbilda duktiga fotbollsspelare och vinna fotbollsmatcher – därför är det viktigt att vårt samhällsengagemang också bidrar till detta.

Men syftet är större än så. De allra flesta barn och ungdomar som spelar fotboll i AIK kommer inte att representera klubben, eller någon annan klubb, på elitnivå. Däremot kommer förhoppningsvis de flesta av dem ha en relation till klubben i framtiden, men framför allt har de alla förutsättningar i världen att vara goda samhällsmedborgare. Om vi som fotbollsförening kan bidra till att de barn och ungdomar växer upp och bidrar till samhällets tillväxt är det inte bara en vinst för AIK Fotboll – det är en seger för alla.

Hur kan jag bidra till Svartgula fonden?

Vill du stödja AIK Fotbolls samhällsengagemang finns det nu ett enkelt sätt att göra det. Svartgula fonden är en insamlingsfond där alla medel öronmärks till klubbens samhällsengagemang.

Swish: 123 490 72 18
BG: 5874-9201

Svartgula fonden kommer att publicera kvartalsrapporter där AIK Fotbolls samarbetspartners, medlemmar och supportrar kan följa hur arbetet går, vilka initiativ vi arbetar med och vad effekten är.

Tack för ditt stöd!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll