Thomas Berntsen till AIK Fotboll

2023.04.20, kl 08:00
Den 52-årige norrmannen Thomas Berntsen är klar som ny sportchef för AIK Fotbolls herrlag. Avtalet mellan parterna sträcker sig över säsongen 2026, och Berntsen ansluter till verksamheten på Karlberg från och med den 1 maj 2023.

Annons:

– Med Thomas får vi in kombinationen av en fotbollsarbetare och affärsman. Han har en bevisad hög arbetskapacitet och har återkommande presterat höga resultat i sin tidigare klubb. Vi är väldigt stolta och glada över att få välkomna Thomas Berntsen till AIK Fotboll, säger Fredrik Söderberg, vice VD och vice klubbdirektör i AIK Fotboll.

– Jag är stolt över att ha fått förtjäna den här möjligheten. AIK är en storklubb i skandinavisk skala, med fantastiska supportrar och med stor potential att vinna titlar. AIK ska slåss om medaljer och kvala till Europa varje säsong. AIK kräver hårt arbete, AIK kräver lojalitet. Hårt arbete och lojalitet är bland mina främsta egenskaper, så min direkta tanke när förfrågan från klubben kom var att det här är en väldigt bra ”match”. Mitt jobb blir att skapa lugn och stabilitet, men också en prestationsmiljö som vågar utmana etablerade sanningar. Våga ta risker där andra kör säkert. Men nog pratat, let’s get to work, säger Thomas Berntsen.

52-årige Thomas Berntsen, född i Oslo den 31 Juli 1970, har haft en längre karriär inom fotbollen som spelare, tränare och sportchef på elitnivå. Som spelare inledde han seniorkarriären i Strømmen IF innan han 1993 skrev på för Lillestrøm SK i Tippeligaen, den norska högstaligan. Det blev fyra säsonger i Lillestrøm SK innan han 1997 flyttade till Vålerenga IF. Den 26 oktober 1997 blev Thomas Berntsen norsk cupmästare efter att Vålerenga IF besegrat Strømsgodset IF (4–2) i cupfinalen inför 22 678 åskådare på Ullevaal stadion i Oslo. Han lämnade 2000 den norska fotbollen och flyttlasset gick till Schwarz-Weiß Bregenz i Österrike. Det blev endast en handfull matcher där innan han lånades ut till den norska klubben Bryne FK. Spelarkarriären avslutades 2001 efter en säsong i Bærum SK som spelade i den norska andradivisionen.

2006 blev Thomas Berntsen chefstränare för Lørenskog IF och han fortsatte i samma roll i klubbarna Kongsvinger IL och Strømmen IF fram till och med 2011. Under 2012 arbetade han bland annat som expertkommentator på norska TV2. Sedan december 2012 har Thomas Berntsen arbetat som sportchef i den norska klubben Sarpsborg 08 FF. Klubben har under hans tid spelat i Tippeligaen, som 2017 bytte namn till Eliteserien.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll