Truppnyheter

2019.07.01, kl 16:00
AIK Fotboll kan idag meddela två nyheter gällande förändringar i spelartruppen.

Den 5 april 2019 meddelade AIK Fotboll att man lånade forwarden Jack Lahne fram till och med den 31 juli 2019. I överenskommelsen gällande lånet av Jack Lahne har den franska klubben Amiens SC kunnat kalla tillbaka spelaren och de har nu meddelat att de önskar honom tillbaka till sin verksamhet så han lämnar därmed AIK omgående.

Jack Lahnes debut för AIK skedde borta mot IFK Norrköping FK (0–0) den 8 april 2019 inför 14 162 åskådare på Östgötaporten i Norrköping då han ersatte Saku Ylätupa inför den andra halvleken. Det första målet kom hemma mot IK Sirius FK (2–1) i den tredje omgången av Allsvenskan den 14 april 2019 då Lahne svarade för segermålet i den 75:e minuten inför 16 019 åskådare på Friends Arena. Henok Goitom fick bollen på högerkanten och slog ett inlägg som nådde Stefan Silva i straffområdet. Silvas nick täcktes av Kebba Ceesay och returen studsade ut till Jack Lahne som kom först till bollen och sköt ett skott som studsade in i den bortre delen av målet innan målskytten firade med supportrarna bakom målet. Det blev sammanlagt nio tävlingsmatcher, varav fem från start, för honom i AIK-tröjan och han svarade för ett mål.

Den 14 februari 2019 meddelade AIK Fotboll att man var överens med backen Magnar Ødegaard om ett kontrakt som sträcker sig till och med den 31 juli 2019 med en förlängningsoption. AIK Fotboll har idag meddelat samtliga parter om att man inte kommer att utnyttja förlängningsoptionen.

Magnar Ødegaards debut för AIK skedde hemma mot Örgryte IS FF (1–0) i Svenska cupens gruppspel den 2 mars 2019 inför 7 875 åskådare på Friends Arena då han spelade från start. Det blev även spel i cupmatcherna mot Östers IF (4–2 efter förlängning) och Athletic FC Eskilstuna (6–7 efter straffar). Det har hittills blivit sammanlagt tre tävlingsmatcher, varav två från start, för honom i AIK-tröjan och han svarade för en målgivande passning, hemma mot Örgryte IS FF i debuten. I den 85:e minuten slog Sebastian Larsson in en vänsterhörna framför mål och den nickades bort av försvaret, men bollen hamnade hos Rasmus Lindkvist som drog till på volley, men avslutet gick inte mot mål utan hamnade hos Magnar Ødegaard till vänster om målet och han lyckades precis nå den och nickade in den framför mål där Henok Goitom med pannan förlängde den in i mål.