Tung förlust för damlaget på Grimsta IP

2019.09.08, kl 12:40
AIK:s damlag föll tungt i derbyt mot IF Brommapojkarna. Efter Therese Simonssons kvittering i den 56:e minuten såg det ut som att AIK var på väg att koppla greppet om de tre poängen - men hemmalaget ville annat och Tempest-Marie Norlins 2-1-mål blev, trots flera heta chanser för AIK:s del, matchens sista.

Det var botten mot toppen som möttes på Grimsta IP under lördagen – BP placerat strax ovanför nedflyttningsstrecket medan AIK skuggade toppduon på platserna som innebär allsvenskt avancemang. Det var med andra ord väldigt viktiga poäng som stod på spel.

Överraskande nog var det hemmalaget som tog kommandot och rivstartade med mål redan efter fem minuter. Efter att bollen skarvats fram av den förra AIK-spelaren Daniella Novakovic drog Michelle Rojas Flores till med ett direktavslut och så var 1-0 bakom Lovia Koss ett faktum.

Efter chockstarten tog sig AIK snabbt in i matchen igen och skapade flera bra kvitteringslägen innan paus. Bland annat lyckades Therese Simonsson hitta nätet i den 26:e matchminuten, men den assisterande domaren vinkade av målet för offside. Men bara elva minuter in i den andra halvleken skulle Therese Simonsson få sin revansch när hon satte 1-1 på passning från Wilma Ljung Klingwall. Det var Therese Simonssons 19:e fullträff i Elitettan 2019. Efter målet var känslan att AIK gick för segern, bland annat hade man en boll i stolpen – men strax därpå kom istället nästa kalldusch. Och ännu en gång var det en gammal AIK-spelare som låg bakom BP:s ledningsmål: Emma Lundh hittade med en precis passning fram till Tempest-Marie Norlin som avslutade säkert fram till 2-1 halvvägs in i den andra halvleken.

AIK mobiliserade därefter för en ny kvitteringsjakt och pressen mot BP-målet var hård under de avslutande 25 minuterna, men det rödsvartrandiga hemmalaget lyckades med hårt slit, skicklighet och en del flyt att freda sitt mål och knep samtliga tre derbypoäng.

– En match som vi dominerade stora delar av. Det är frustrerande att vi inte fick bollen i mål på alla våra fina målchanser. BP jobbade hårt och sårade oss med sina kontringar. En bitter förlust, kommenterade AIK:s chefstränare Caroline Sjöblom efter slutsignalen.

I och med resultatet tappade AIK viktig mark i den täta tabelltoppen där man nu sjunker till en fjärde plats. Dock har laget chansen att studsa tillbaka snabbt redan nästa lördag då en kort resa norrut väntar för bortamatch mot seriens nya tabelltrea IK Uppsala Fotboll.

Text: AIK Fotboll