Två spelare ansluter till damlaget

2021.08.17, kl 19:00
AIK Fotboll är överens med 24-åriga Konya Plummer och 22-åriga Joy Bokiri om avtal för resten av säsongen.

AIK Fotboll är överens med NWSL (National Women’s Soccer League) och den 24-åriga mittbacken Konya Plummer om ett låneavtal som sträcker sig till den 15 november 2021. Plummer var lagkapten för Jamaica i VM för två år sedan och spelade senast i Orlando Pride i NWSL. AIK Fotboll är överens med Bayelsa Queens FC och den 22-åriga mittfältaren Joy Bokiri om ett avtal som sträcker sig till den 30 november 2021. Bokiri har även spelat A-landskamper för Nigeria.

– Konya är en mittback som är snabb och stark i duellsspelet samt har bra fötter. Jag är otroligt glad över att kunna presentera Konya som utöver sina kvalitéer som spelare är en naturlig ledare på och utanför planen. Joy är en explosiv spelare som är trygg med bollen och stark i duellspelet. Dessutom kan hon spela på flera olika positioner vilket ger oss en stor flexibilitet i spelet, säger damlagets manager Anne Mäkinen.

Längre presentationer om de båda nyförvärven kommer senare. AIK Fotboll väntar nu på arbetstillstånd innan spelarna kan ansluta till Sverige och sina nya lagkamrater.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll