Uppdatering gällande John Guidetti

2023.08.18, kl 15:15
Under AIK:s cupmatch mot Dalkurd FF i onsdags skadades forwarden John Guidetti och tvingades lämna planen. Efter läkarundersökningar står det nu klart att han kommer att genomgå en längre rehabilitering.

Det var under AIK:s match mot Dalkurd FF (3–0) i den andra omgången av Svenska cupen 2023/2024 inför 2 475 åskådare på Studenternas IP i Uppsala den 16 augusti 2023 som skadan inträffade. John var uttagen i startelvan och föll ihop utanför offensivt straffområde i den 33:e matchminuten och fick därefter vård på planen. Efter fyra minuter lämnade han planen med hjälp av AIK:s medicinska team och ersattes av Ioannis Pittas. Efter dagens läkarundersökning kan det konstateras att det är en skada i höger vad och nu väntar en längre rehab för John innan han kan vara tillbaka i spel igen.

– Det är ett hårt slag för AIK och för klubbens supportrar, men ett ännu större slag för John själv. John har jobbat hårt för att komma i toppform, och nu måste vi ge honom det stöd och den uppbackning som han behöver för att komma tillbaka starkt, säger AIK Fotbolls sportchef Thomas Berntsen.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll