Uppdateringar gällande herrtruppen

2020.01.18, kl 08:15
Nedan följer uppdateringar kring tre av spelarna ur herrtruppen – Ebenezer Ofori, Stefan Silva och Nicolás Stefanelli – inför säsongsstarten 2020.

Stöd AIK säsongen 2020 - köp årskort här:

AIK Fotboll och Ebenezer Ofori har ännu inte erhållit besked om det arbetstillstånd som spelaren har ansökt om. Så snart arbetstillståndet är beviljat så kommer Ofori att omedelbart ansluta till lagets verksamhet.

– Vi hoppas att Ofori får sitt arbetstillstånd beviljat så fort som möjligt, men med respekt för migrationsverkets rutiner så vill jag inte spekulera i när det sker, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Stefan Silva bröt i november 2019 avtalet med Fatih Karagümrük Sportif Faaliyetler San. Tic. A.Ş. dit han var utlånad till från AIK Fotboll. Utlåningsavtalet mellan klubbarna var till och med sommarfönstret 2020. Stefan har tränat med AIK Fotboll sedan uppstarten i januari, i enlighet med regelverket för låneövergångar så skrivs nu Stefan tillbaka till AIK Fotboll vilket innebär att han formellt blir AIK Fotbolls spelare igen.

– Vi kommer att titta på Stefan i vår verksamhet och värdera hur vår gemensamma framtid skall se ut, säger Björn Wesström.

AIK Fotboll förhandlar i skrivande stund med en klubb gällande Nicolás Stefanelli. Information om hans framtid i AIK Fotboll ges så snart ett formellt beslut är fattat.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll