Viktor Fischer på lån till AIK Fotboll

2023.02.03, kl 17:00
AIK Fotboll är överens med den 28-årige danske forwarden Viktor Fischer och hans belgiska klubb Royal Antwerp FC om ett låneavtal för 2023. Viktor ansluter omgående till AIK:s pågående träningsläger i Portugal.

28-årige Viktor Fischer, född den 9 juni 1994 i Danmark, började spela ungdomsfotboll i klubben IF Lysing innan han fortsatte till de danska klubbarna AGF Århus och FC Midtjylland. Under 2011 skrev han på för AFC Ajax och började spela med deras juniorlag innan han hösten 2012 debuterade för herrlaget i Eredivisie. Efter att ha vunnit ligan med Ajax både 2012/2013 och 2013/2014 skrev Viktor under sommaren 2016 på för Middlesbrough FC i engelska Premier League. Det blev en säsong i England innan 1. FSV Mainz 05 och tyska Bundesliga lockade. Under januarifönstret 2018 värvades Viktor av FC Köpenhamn och det blev tre och ett halvt år, och en ligatitel 2018/2019, i den danska huvudstaden innan han skrev på för belgiska Royal Antwerp FC. Viktor har spelat 21 A-landskamper för Danmark och svarat för tre mål.

– Viktor är en spelare som vi jobbat på en tid för att finna en lösning, så jag är otroligt glad att vi kom i mål. En spelare på hans nivå och ålder kommer normalt inte till Allsvenskan och han är precis det som vi sökt. Om han kan komma tillbaka till gammal god matchform kan han potentiellt bli årets utropstecken i Allsvenskan. Viktor har en lång erfarenhet av spel i en rad europeiska toppklubbar och kan användas på alla offensiva positioner, säger Manuel Lindberg, VD/klubbdirektör och tf sportchef.

– Jag ser fram emot att bli en del av en klubb som under de senaste veckorna verkligen har visat att de vill att jag ska vara en del av deras säsong 2023. Det ger mig mycket självförtroende att ta med mig ut på planen i en sådan fantastisk hemmaarena med en mycket dedikerad publik, säger Viktor Fischer.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll