Bli partner

AIK Fotboll – ett partnerskap med mervärde

Vi är Allmänna Idrottsklubben. Vi är ett fullsatt Friends Arena lika mycket som ett hårt kämpande knattelag. Vi är fotboll för både tjejer och killar. Vi är läktarkultur och tifo. Vi är vår akademi och vår ungdomsfotboll där drömmar föds och där vi fostrar medmänniskor lika mycket som fotbollsspelare. Vi är våra spelare, ledare, supportrar och medlemmar.

Vi är en kraft i samhället och en del av världens största folkrörelse.

AIK Fotboll är inte bara en av Sveriges mest framgångsrika och största fotbollsklubbar, vi är också ett av landets mest välkända varumärken. Vi är en klubb som engagerar långt utanför vår egen krets. Med en av Nordens högsta räckvidd i sociala medier och ett engagemang som globala varumärken inte är i närheten av når vår plattform ut på ett unikt sätt.
Det är värdefullt ock effektivt för de varumärken som syns tillsammans med oss.

Vi är också en klubb som genuint arbetar med värderingar och samhällsengagemang. Det gör vi för att skapa en så trygg och bra miljö för vår kärnverksamhet. AIK Fotboll är en stark samhällsaktör och genom vår verksamhet i norra Stockholm påverkar vi tusentals människor dagligen.

Men AIK Fotboll är också sina samarbetspartners. Vi tror på långsiktiga relationer och att skapa lönsamhet för de företag som ingår i vårt affärsnätverk.

Huvudpartner
Ett skräddarsytt partnerskap anpassat unikt just för ert varumärke.

Som huvudpartner till AIK Fotboll associeras ni inte bara med Sveriges största idrottsklubb, ni gör det med ett av landets allra mest välkända varumärke, alla kategorier.
Med innovation, ett stort samhällsengagemang samt Nordens största digitala räckvidd förverkligar vi tillsammans våra målsättningar och får våra varumärken att växa gemensamt.

Som huvudpartner exponeras ni på klubbens matchkläder och frekvent i våra samtliga digitala kanaler. Ni får dessutom tillgång till exklusiva spelaraktiveringar, marknadsföringsaktiviteter och blir en del av AIK Fotbolls affärsnätverk.

En gemensam varumärkesutveckling med fotbollen i centrum.

Samhällspartner
AIK Fotboll är en klubb som har sina rötter i att inkludera människor oavsett vem de är och vilken bakgrund de har. En klubb som engagerar, skapar samhörighet och som med sitt gedigna arbete kring värderingar och inkludering är en positiv kraft i samhället.

AIK Fotbolls samhällsengagemang utgår, precis som all vår verksamhet, utifrån vår värdegrund. Den går under namnet AIK- stilen och är obligatoriskt för alla spelare och verksamma inom klubben att ta del av och följa.

De initiativ AIK Fotboll driver inom ramen för klubbens samhällsengagemang vilar på tre grundstenar:

Fotboll
Vi är en fotbollsklubb och därför är det fotbollen och dess kraft som vi utgår ifrån.
Hur vi med fotbollen som brygga kan nå individer och skapa ett mer inkluderande samhälle.

Närregion
Fokus kommer ligga på att skapa sammanhang och aktiviteter i och på platser runt om i vår närregion.

Mätbar förändring
Vi vill med alla våra aktiviteter kunna mäta vilken typ av förändring vi gör. Exempelvis hur många barn och unga vi satt i rörelse eller hur många som på något sätt fått en positiv förändring i sitt dagliga liv i form av praktik, arbete eller liknande.

4 Initiativ

 • Allmänningen
  Allmänningen är vårt samlingsnamn för alla de aktiviteter vi har som är riktade till barn och ungdomar. Det kan vara rena fotbollsaktiviteter till utbildningstillfällen i samarbete med fritidsgårdar runt om i vår närregion. Syftet med dessa är främst att sätta barn och ungdomar i rörelse och på så sätt bidra till en bättre fysisk, men också psykisk, hälsa. Och inte minst en än mer meningsfull vardag. Självklart med fotbollen som en central punkt.

  Exempel:
  Kvällsfotboll på fredagar och lördagar runt om i Solna där alla är välkomna. En trygg inkluderande miljö där alla har en plats och ett sammanhang.
  Skolaktiveringar där vi besöker skolor runt om i Stockholm och håller kostnadsfria fotbollsträningar för barn i främst låg och mellanstadiet med syfte att främja barns fysiska psykiska mående med världens vackraste sport som verktyg.
  Öppen fotboll för barn och unga runt om i Stockholm under street-pep festivalen som går av stapeln sju gånger om året på olika platser under loven.En mobil festival som vi är en del av tillsammans med Fryshuset.
 • Trygghet på plats
  Trygghet på plats är AIK Fotbolls arbete för att skapa trygga, trevliga och inkluderande evenemang. De som arbetar som trygghetsvärdar under AIK Fotbolls matcher är personer som med själ och hjärta brinner för klubben och som vill bidra till att dessa värden efterlevs. Många av de som arbetar med oss ges en möjlighet att få en social plattform de kanske annars inte har naturligt. Det kan röra sig om personer med funktionsnedsättningar, människor i ekonomisk utsatthet eller som av andra skäl inte har en naturlig plats i samhället eller på arbetsmarknaden.Vi vill helt enkelt skapa en inkluderande miljö där alla har en plats, oavsett vem du är.
 • Det digitala omklädningsrummet
  Det Digitala Omklädningsrummet är ett initiativ av AIK Fotboll och BenQ som syftar till att utbilda ungdomar, ungdomsledare och föräldrar i omfattningen av hot, trakasserier och mobbning på nätet, hur det kan motverkas samt vilka konsekvenser det får för den som blir utsatt.I detta arbete kommer utbildningar att genomföras med både ungdomar från 13 års ålder och uppåt, de ledare som är knutna till våra ungdomslag samt spelarnas föräldrar.
 • Fotboll utan fylla
  För att skapa en ännu bättre fotbollsupplevelse och öka tryggheten för besökare på våra fotbollsmatcher arbetar vi aktivt för att minska berusningsgraden innan, under och efter match.Med hjälp av bland annat utbildning, samverkan och kommunikation har vi som mål att fortsatt skapa säkrare och tryggare arrangemang – för alla våra besökare.

Digital partner
AIK Fotboll är den fotbollsklubb med störst räckvidd och engagemang i sociala medier av samtliga fotbollsklubbar i Norden. Uppdateringar under våra matcher når hundratusentals människor och interaktionen på inläggen är procentuellt betydligt högre än vad varumärken med motsvarande kännedom vanligtvis kommer i närheten av.

Som digital partner har du möjlighet att vara avsändare av just detta engagemang. Ditt varumärke förknippas med samtliga matchrelaterade inlägg för både vårt herr- och damlag. Det ger en enorm synlighet och en association med AIK Fotboll som talar till klubbens supportrar i direkt koppling till klubbens kärnverksamhet – det vill säga fotbollsmatchen.

Affärspartner – allt handlar om affärer
Det finns flera skäl till att företag väljer att samarbeta med AIK Fotboll. I vissa fall är det hjärtat som talar, för andra handlar det om att exponera sig tillsammans med Nordens mest välkända idrottsvarumärke. Den gemensamma nämnaren för alla är affärer.

Som Affärspartner till AIK Fotboll är du exklusiv leverantör för din bransch. Klubben kommer att lyfta fram ditt varumärke och din produkt i utvalda kanaler samt aktivt arbeta för att skapa nya affärsmöjligheter. Finns behovet kommer AIK Fotboll själva givetvis att använda dig som leverantör.

Nätverkspartner – relationer i fokus
Nätverket är hjärtat i AIK Fotbolls affärsverksamhet. Här samlas företag och beslutsfattare från olika branscher för att skapa nya kontakter, bygga relationer och göra affärer – allt med fotbollen som plattform. Nätverket är uppbyggt kring fysiska möten.  Vi träffas flera gånger under säsongen under hemmamatcher, affärsträffar och bortamatcher. I medlemskapet ingår alltid Nätverksgolfen och en utlandsresa för att kunna samlas kring internationell fotboll.

Nätverket handlar om att skapa relationer i samband med den unika miljö som AIK Fotbolls matcher erbjuder. Tillsammans möjliggör vi lönsamma affärer genom samarbete och gemenskap.

Varmt välkommen som samarbetspartner till AIK Fotboll.

För mer info, kontakta vårt säljteam!

Säljare
Melker Karlsson
073 – 334 99 64
melker.karlsson@aikfotboll.se

Säljare
David Ridderdal
070 – 994 18 91
david.ridderdal@aikfotboll.se

Key Account Manager
Pontus Pfriem
070 – 314 68 40
pontus.pfriem@aikfotboll.se

Partner- och leveransansvarig
Nicole Bertilsson
073 – 975 61 73
nicole.bertilsson@aikfotboll.se

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll