AIK eFotboll

2019.02.22, kl 13:17
Svensk Elitfotboll och Dreamhack lanserar eAllsvenskan. Med start första helgen i mars och under resten av våren spelas en gemensam eAllsvenska som en del av Global Series. Tolv svenska elitklubbar, däribland de tre stora Stockholmsklubbarna, deltar i eAllsvenskan som också sänds på Discoverys streamingplattform Dplay.

Onsdagen den 30 januari 2019 presenterade Föreningen Svensk Elitfotboll första upplagan av eAllsvenskan som blir Sveriges största professionella FIFA-tävling där Allsvenskans största klubbar deltar och gör upp om titel och en ranking i kvalet till världsmästerskapet eWorld Cup. Var och en av klubbarna AIK, Djurgårdens IF, Hammarby IF, Örebro SK, Östersunds FK, GIF Sundsvall, Örgryte IS, BK Häcken, Helsingborgs IF, Jönköpings Södra IF, Malmö FF och AFC Eskilstuna ställer upp med två till fem professionella FIFA-spelare i samtliga elva ligamöten och i playoff. Den 25 maj kommer en vinnare att koras i en stor final. eAllsvenskan kommer att få stor mediabevakning då alla matcher visas gratis på streamingplattformen Dplay.

Så här avgörs eAllsvenskan 2019

Varje lag spelar elva möten där ett möte består av två matcher. De åtta främsta lagen går därefter vidare till den stora finalen den 25 maj. eAllsvenskan kommer att spelas mellan den 1 mars och 25 maj på följande datum:

1 – 3 mars: Omgång 1
28 – 31 mars: Omgång 2
19 – 21 april: Omgång 3
25 maj: Slutspel (kvartsfinal, semifinal, final)

eAllsvenskan kommer att spelas på EA SPORTS FIFA19 på PlayStation 4. Ni kan följa AIK eFotboll i våra särskilda sociala medier-konton på Instagram och Twitter.

eAllsvenskan är ett samarbete mellan Svensk elitfotboll och Dreamhack. Läs mer om eAllsvenskan här och om Global Series här.

Relaterade sidor

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll