AIK befäste serieledningen

2020.10.03, kl 13:46
AIK vann borta mot Mallbackens IF Sunne med 3-1 (2-0) i en match som hade den något udda avsparkstiden 11:00 på Strandvallen. AIK:s mål gjordes av Adelisa Grabus, Rosa Kafaji och Sara Nordin och Gnaget leder Elitettan med sju omgångar kvar.

AIK tog ledningen i den tionde matchminuten efter att Sophia Redenstrand lyft in en högerhörna i straffområdet och i röran framför mål fick AIK:s skyttedrottning Adelisa Grabus träff på bollen som studsade in över mållinjen. I den 26:e matchminuten utnyttjade Sarah Michael slarv i AIK-försvaret och kom fri med Milla-Maj Majasaari som räddade avslutet och höll AIK kvar i ledning. Minuten därefter spelade Johanna Lindell fram Rosa Kafaji på högerkanten och hon tog sig förbi Susanne Skålberg och in i straffområdet där hon ensam med hemmamålvakten Emma Johansson satte bollen mellan målvakten och den högra stolpen och AIK hade viktiga 2-0 som stod sig halvleken ut.

I den 69:e matchminuten kopplade AIK ett stabilt grepp om de tre poängen då Sara Nordin framför mål förlängde in Sophia Redenstrands hörna från höger. Hemmalaget reducerade med en kvart kvar av ordinarie tid, men AIK höll undan för en ny seger.