AIK F17 inbjudna till Gothia Tipselit Trophy

2018.04.16, kl 06:00
Gothia Cup kommer ha en Tipselitklass i åldern F17. Årets upplaga av Gothia Cup Tipselit Trophy pågår mellan 15-21 juli och AIK Ungdomsfotboll samt sju andra svenska lag har blivit inbjudna att delta.

Det är sex lag från damallsvenska klubbar och två från Elitettan som kommer att delta i turneringen mot övriga internationella lag.

“–Det är många starka lag som ställer upp i Gothia Cup Elit 2018. De lag som ställer upp är alla väldigt duktiga på att få fram egna unga och duktiga spelare och många av klubbarna har spelare som är representerade i ungdomslandslagen, säger Victoria Sandell, Sportchef på Elitfotboll Dam som fortsätter – Svårt att säga vilket lag som kommer att sticka ut mest i år men jag tror att alla lag kommer att ge de utländska lagen tufft motstånd och komma väl förberedda. Jag ser det som en väldigt positiv erfarenhet att tjejerna får spela dessa internationella matcher.”

Malin Ericsson som är Chefstränare för AIK:s flickverksamhet berättar om fördelarna med att spela i denna klass.
-Gothia Tipselit Trophy är en spännande turnering där Sveriges bästa lag samt internationella lag av god kvalitet deltar. Våra spelare och ledare får möjligheten att utmanas och utvecklas i en internationell miljö under en veckas tid. Då laget bor tillsammans samt att denna typ av turnering ger än mer tid för teori, matchanalys, reflektion och återkoppling är oerhört värdefullt. Att få ge individuell feedback i närtid till match, som i sin tur ges möjlighet att testas i ny match inom kort är förkovrande. Vi ser framemot en utvecklande och stimulerande vecka!

De svenska lagen i årets turnering är följande:
Djurgårdens IF FF
FC Rosengård
IF Limhamn Bunkeflo
Kristianstads DFF
Piteå IF
Umeå IK FF
Växjö DFF
AIK

Lagen som deltar i denna klass har blivit speciellt inbjudna att delta. De svenska lagens inbjudan utfärdas av Elitfotboll Dam och de utländska lagen blir inbjudna av Gothia Cup. Matcherna kommer spelas på Valhalla IP och Heden.

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2018