AIK - FC Inter Åbo x 2 på lördag

2018.01.23, kl 13:38
Lördagen den 27 januari 2018 spelar AIK ett antal träningsmatcher på Skytteholms IP mot finska FC Inter Åbo. I den första matchen spelas A-truppens spelare mot FC Inter Åbos A-lag kl 13:00 och efter en dialog mellan klubbarna har beslutet fattats att spela matchen i 2x40 minuter.

– Försäsongen handlar om förberedelse. Med detta upplägg får båda lagen möjlighet att sprida belastningen över två matcher utan att en stor mängd byten under den andra halvleken i den första matchen stör matchens naturliga rytm och inte heller förberedelserna för de spelarna som ska starta i den andra matchen. Med ett traditionellt matchupplägg hade det inte gått att uppnå, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

I den andra matchen som spelas mot FC Inter Åbos U20-lag på Skytteholms IP (a-plan) spelar AIK med ett lag där några få spelare från A-laget är aktuella att starta tillsammans med spelare från samarbetsklubben Vasalunds IF och AIK:s U19-lag. Bägge dessa matcher spelas på a-plan på Skytteholms IP med avsparkstiderna kl 13:00 och kl 16:00. På b-plan möts under eftermiddagen lagens juniorlag i flera andra matcher.

Biljetter till matcherna kan köpas via denna sida. Varmt välkomna till AIK Fotboll 2018!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll