AIK fick nöja sig med en poäng

2019.06.16, kl 16:02
AIK tog ledningen i den första halvleken mot Assi IF då lagkapten Matilda Rosqvist nickade in ledningsmålet strax före pausvilan. Målet såg länge ut att ta AIK till en viktig trepoängare, men hemmalaget kvitterade till 1-1 i slutminuterna vilket också blev slutresultatet.

Tredjeplacerade AIK befann sig under söndagseftermiddagen på en solig Billerud Korsnäs Arena och ställdes mot sjundeplacerade Assi IF. I bortalaget var lagkapten Matilda Rosqvist tillbaka i startelvan. Johanna Lindell var nära att ge AIK ledningen, men hemmamålvakten Lauren Watson svarade för en bra räddning via ribban och höll matchen mållös. I den 24:e minuten var det nära hemmaledning, men Fanni Pietikäinen träffade målställningen. Den första halvleken såg ut att sluta 0-0, men i den 44:e minuten slog mittbacken Eva Nyström en frispark som nådde huvudet på Matilda Rosqvist och AIK var i ledning. Målet såg ut att räcka till tre viktiga poäng för AIK, men i den 83:e minuten fastställde Rebekah O’Brien slutresultatet till 1-1 efter att Assi IF tilldömts en straffspark som kunde diskuteras.

Text: AIK Fotboll