AIK flyttar upp F19-målvakt

AIK Fotboll är överens med målvakten Matilda Åsard om ett kontrakt över 2017. Matilda tillhörde AIK:s F19-trupp under 2016.
Matilda Åsard 2015

– Jag ser fram emot nästa säsong med AIK och tror att det kommer att bli ett lärorikt år. Det ska bli extra roligt att få vara med i den kommande satsningen, säger Matilda Åsard.

– Matilda är en tekniskt mycket skicklig målvakt där även spelet med fötterna är en av hennes främsta egenskaper. Hon har under hösten med oss utvecklats och med ytterligare träning tillsammans med damlaget kommer hennes utvecklingskurva att fortsatt peka uppåt, säger damlagets chefstränare och sportchef Christer Lundin.

17-åriga Matilda Åsard, född den 5 februari 1999 i Solna, startade under året tolv matcher för AIK:s F19-lag i Svenska Spel F19 Norra då AIK slutade på fjärde plats i tabellen, en poäng och målskillnad från en plats i SM-slutspelet. Hon satt för första gången på bänken i A-lagssammanhang i bortamatchen mot Östersunds DFF (0–1) den 8 maj 2016. Efter att andramålvakten Petra Hautalahti Lindholm lämnade AIK i mitten av augusti var Matilda reserv i resten av AIK:s tävlingsmatcher under året. Matildas moderklubb är AIK och hon började spela i klubben som sexåring.

I februari 2015 var hon även kallad till ett läger på Bosön för det svenska F16/99-landslaget.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll