AIK förlänger med Hanna Persson

2016.12.05, kl 12:00
AIK Fotboll är överens med målvakten Hanna Persson om en kontraktsförlängning som sträcker sig över 2017.

– Det ska bli jättekul att spela i AIK-tröjan även 2017 och därmed fortsätta resan som vi började i år. Vi har en trupp med en enorm vilja och en stor utvecklingspotential, säger Hanna Persson.

– Jag är jätteglad över att vi får behålla Hanna ytterligare minst ett år då hon besitter egenskaper som är på en väldigt hög nivå. Hanna är på många sätt en komplett målvakt där närspel och förmåga att behärska luftspelet enligt mitt tycke är framträdande egenskaper, säger damlagets chefstränare och sportchef Christer Lundin.

25-åriga Hanna Persson, född den 7 maj 1991 i Kristianstad, presenterades som damlagets nya målvakt den 22 december 2015 och hon stod i mål i samtliga 30 tävlingsmatcher för AIK under 2016. AIK:s sista utpost kom till klubben från norska Klepp IL i norska Toppserien dit hon var utlånad från Kristianstads DFF under den andra halvan av 2015.

Hanna Perssons moderklubb är Ovesholms IF och hon spelade med Kristianstads DFF i Damallsvenskan mellan 2010 och 2015 och totalt blev det tio matcher, varav nio från start. I januari 2015 var hon en av nio målvakter som av SvFF:s målvaktsinstruktörer togs ut till ett Tipselitläger på Bosön. Under 2015 hade hon konkurrens av den amerikanska målvakten Brett Maron som spelade merparten av matcherna för Kristianstads DFF och det blev endast en match i Damallsvenskan för Hanna Persson under året, hemma mot Kopparbergs/Göteborg FC (3-1).

Den 15 juli 2015 meddelade Kristianstads DFF att man var överens med Hanna Persson och den norska klubben Klepp IL om en utlåning av målvakten under resten av säsongen. Det blev elva matcher (3V-5O-3F) från start med Klepp i Toppserien där man slutade på sjätte plats.

Tävlingsdebuten för AIK skedde den 24 februari 2016 i cupmötet med Bollstanäs SK på Bollstanäs IP. Hanna höll nollan då AIK avancerade till kvartsfinal och nollan var den första av sammanlagt sex stycken under debutsäsongen. Det blev 26 matcher i Elitettan då AIK slutade på sjunde plats efter resultatraden 10V-5O-11F.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019