AIK-fostrade spelare uttagna till A-landslaget

2019.03.20, kl 07:00
När det svenska herrlandslaget startar kvalspelet till EM 2020 så kommer två före detta AIK:are att vara delaktiga. Både Robin Quaison och Alexander Isak är uttagna i den trupp som förbundskaptenen Janne Andersson tagit ut.

Robin Quaison som är en av de uttagna, spelade i AIK:s Ungdomsakademi och tog steget upp till a-laget 2012. Robin lämnade AIK under 2014 för att flytta till Italien och spel i Palermo. Han spelar numera för FSV Mainz i den tyska högstaligan.

Alexander Isak som även han blivit uttagen till landslagsspel började spela i AIK:s Knatteskola som femåring. Han spelade i klubben fram tills han var 17 år gammal då han efter att ha gjort stor succé i Allsvenskan gick till tyska Borussia Dortmund.

Båda dessa herrar har ytterligare en annan sak gemensamt förutom att de spelat för AIK och gått vägen från ungdomsakademin till A-laget. Båda studerade på Solna Gymnasium och NIU programmet. Solna Gymnasium är AIK:s egna fotbollsgymnasium där spelarna får en möjlighet att träna extra på dagtid samt kombinera sina studier med elitidrottande.

Herrlandslaget startar sin resa genom att spela mot Rumänien hemma på Friends Arena den 23 mars och bara några dagar senare spelar man en andra kvalmatch borta mot Norge.

– Alexander och Robin är två mycket bra exempel på hur ett samspel mellan deras eget intresse för fotboll, deras familjers stöd över lång tid och en verksamhet med skickliga och engagerade tränare inom AIK Ungdomsfotboll kan ge spelare goda förutsättningar att ta sig vidare i karriären. Sist men inte minst deras tränare i AIK:s A-lag, Andreas Alm som tidigt såg deras kvaliteter, gav dem stort förtroende i startelvan, vilket ledde vidare till spel i utlandet och nu en plats i Sveriges A-landslag. Vi är många som är stolta över Alexander och Robin och önskar dem all lycka och framgång i sina fortsatta karriärer ,säger Leif Karlsson, sportchef AIK Ungdomsfotboll.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019